Epson Moverio BT-1003D multimedijalne naočale umjesto velikog platna

3D multimedijalne naočale umjesto velikog platna

Vizija budućnosti i zahtjevi korisnika za uređajima koje će moći nositi sa sobom bilo u svrhu zabave ili posla, nadahnula je Epson koji je predstavio prvu generaciju prozirnih multimedijalnih naočala.


Naočale pod imenom Moverio BT-100 nude mogućnost gledanja raznih sadržaja kroz prozirne leće, čime se osigurava da korisnici mogu i dalje biti svjesni svoje okoline, dok gledaju sadržaj u potpunoj privatnosti, stoji na Epsonovim web stranicama.

Upravljački uređaj koji dolazi s naočalama stane u svačiji džep, a opremljen je Android 2,2 platformom. Kroz naočale ćete moći pregledavati web-stranice, uključujući i MPEG 4 video, datoteke ili programe te ćete imati 3D prikaz slike u pokretu. Na uređaju veličine mobitela smještene su komande za većinu funkcija i trackpad osjetljiv na dodir kako bi upotreba bila što jednostavnija.

Moverio BT-100 stvorit će vam dojam slike koja je jednaka 320-inčnom zaslonu kojeg gledate s udaljenosti od 20-tak metara. QHD razlučivost zaslona, a to je otprilike jedna četvrtina Full HD zaslona, osigurava iskustvo slično gledanju projekcije na velikom platnu, i to čak i u ograničenim uvjetima, dok primjerice putujete zrakoplovom ili vlakom.

Moverio BT-100 je vrlo jednostavan za korištenje i dolazi sa Wi-Fi vezom, kontrolnom jedinicom, zasebnim slušalicama, 4GB SD karticom, internom memorijom od 1GB i torbicom.

Prema riječima Valerie Riffaud-Cangelosi, starije biznis menadžerice za Epson Europe, ovaj uređaj "nudi mogućnost gledanja sadržaja dok ste u pokretu, i to bez da budete odsječeni od vaše okoline".

BT-100 je prva generacija ove vrste inovativnih konceptualnih proizvoda. Ovakvih gadgeta u budućnosti ćete još sigurno puno vidjeti.

Epson Moverio BT-100 se počinju prodavati 25. studenog u Japanu po cijeni od 50.000 jena (oko 643 dolara).


Net.hr
21.11.2011.

web preporuke

Komentari

Svaštara

Strip poker

  • Sanny
  • Tavia
  • Alex
  • Nikolina
  • Petra
  • Svetlana