Širit će se i FaceomAnonymousi će uništiti internet supervirusom?

Haktivistička grupa okupljena pod imenom Anonymous razvila je supervirus koji je navodno otporan na sve postojeće antivirusne programe.

Anonymousi će uništiti internet supervirusom?

Ono što ovaj virus čini supervirusom nije samo njegova otpornost na antivirusne programe, nego i njegova ogromna moć razmnožavanja. Virus će napraviti svoju kopiju i širiti se od računala do računala, od mreže do mreže na različite načine.

Prema navodima haktivista, dovoljno će biti da se virusom "zarazi" samo tristotinjak računala koja će u samo nekoliko sati nakon toga raširiti virus i na ostale računalne sustave širom svijeta."Naši stručnjaci su prije šest mjeseci razvili računalni virus koji je u potpunosti otporan na sve postojeće antivirusne programe na svijetu", objavili su Anonymousi.

Taj virus "nove generacije" će 16. travnja putem e-mailova, društvenih mreža i sl. biti pušten na internet zamaskiran u glazbene, slikovne i tekstualne datoteke.

"Naš virus će za dva tjedna, 16. travnja uništiti internet!", najavili su Anonymousi u novoj poruci koju su objavili na YouTubeu.

Podsjetimo, Anonymousi nisu neka "formalna" grupa hakera niti imaju proglašene lidere. Riječ je o svojevrsnom pokretu koji ideje također čini zaraznima, pa se, uvjetno govoreći, može reći da se i njihove ideje šire na način virusa. Njihovo djelovanje pokazuje da je riječ o akcijama koje su poduzete kako bi se skrenula pažnja javnosti na određene društvene i političke teme.

Kao i ostale poruke ovih haktivista na internetu, i ova završava prijeteće uz sat koji odbrojava unatrag: "Mi smo Anonymousi. Mi smo legija. Mi ne opraštamo. Mi ne zaboravljamo. Očekujte nas za 14 dana!"

Prethodni članci:
Anonymousi hakirali stranice Vatikana (07.03.2012.)
'Religija je bolest koja stvara mržnju' (07.03.2012.)
Uhapšen član Anonymousa iz Srbije (08.03.2012.)
'Ja samo želim dići u zrak kralja i parlament!' (13.02.2012.)
Interpol uhvatio 25 članova Anonymous grupe (02.03.2012.)

Net.hr
03.04.2012.

web preporuke

Komentari

Svaštara

Strip poker

  • Sanny
  • Tavia
  • Alex
  • Nikolina
  • Petra
  • Svetlana