Veličina je važnaApple za novi iPhone naručio ekrane od 4 inča

Wall Street Journal izvjestio je da je kompanija Apple od svojih azijskih dobavljača već naručila ekrane koji su veći od onih koji su se dosada ugrađivali u iPhone od kada se prvi put pojavio na tržištu 2007. godine.

Apple za novi iPhone naručio ekrane od 4 inča

Očekuje se da će Apple svoj novi model iPhonea predstaviti krajem ove godine. Prema izvorima upoznatim sa situacijom u Appleu, WSJ piše da će proizvodnja novih zaslona početi idući mjesec. Novi zaslon imat će dijagonalu od najmanje 4 inča, za razliku od dosadašnjih 3,5 inča na modelu iPhone 4S.

Ova odluka kompanije upućuje na to da se želi suprotstaviti svom najvećem konkurentu Samsungu čiji nedavno predstavljeni Galaxy S3 smartphone ima ekran od čak 4,8 inča.

Sve do sada Apple nije mijenjao veličinu svog ekrana na iPhoneu. Upravo je osnivač kompanije Steve Jobs inzistirao na ekranu od 3,5 inča jer je smatrao da bi veći ekran bio nepraktičan. Ipak, Samsung i drugi proizvođaći pokazuju da veći ekrani imaju svoju publiku.

Osim toga, Apple nikada nije mijenjao niti veličinu zaslona na iPadu, dok su mnogi ostali proizvođači uvodili različite veličine. Ipak, WSJ je u veljači ove godine objavio da Apple testira tablet računalo koje će imati zaslon manji od 9,7 inča, odnosno manji od postojećeg zaslona iPada.

Appleov glasnogovornik odbio je komentirati ove informacije.

Prethodni članci:
Apple se bori za domenu iPhone5.com (07.05.2012.)
Kućište za iPhone inspirirano brtvom glave motora (18.04.2012.)
Otkriveni vrlo zanimljivi detalji o novom iPhoneu! (04.05.2012.)
Baka tuži Apple i traži mil. dolara za slomljeni nos (26.03.2012.)
iPhone 5 imat će veći zaslon nego postojeći iPhone (22.03.2012.)


Net.hr
16.05.2012.

web preporuke

Komentari

Svaštara

Strip poker

  • Sanny
  • Tavia
  • Alex
  • Nikolina
  • Petra
  • Svetlana