U središtu Zagreba otvorena ekskluzivna knjižara Arkadija

26.11.2012.
15:23
VOYO logo

Na prigodnoj su svečanosti o Arkadiji govorili predsjednik Uprave Školske knjige dr. sc. Ante Žužul, pjesnik, sveučilišni profesor i svećenik Ivan Golub koji je i blagoslovio knjižaru te akademik i pisac Ivan Aralica.

Za arkadijski ugođaj pobrinuli su se operna diva Martina Tomčić, pijanist Darko Domitrović i dramski umjetnik Joško Ševo. Kroz bogat program posjetitelje je vodio popularni glumac Tarik Filipović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U vrijeme kada mnoge knjižare u Hrvatskoj i svijetu, nažalost, zatvaraju vrata, otvaranje knjižare Arkadija na najreprezentativnijem zagrebačkom trgu pridonosi ne samo kulturnom habitusu hrvatske prijestolnice nego je i pozitivan primjer otpora negativnim recesijskim trendovima u Hrvatskoj.

Vodeći brigu o tradicionalnome mediju - knjizi, Arkadija istodobno nastoji zadovoljiti potrebe digitalnog doba pa se u jednom dijelu knjižare smjestio i Apple Store u kojem će ljubitelji računalne tehnologije zadovoljiti svoje interese. Na taj način zagrebačka Arkadija pokušava učinkovito spojiti prošlost i budućnost, tradicionalno i moderno…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Knjižara obuhvaća i dječji odjel, turistički kutak te kafić u kojemu posjetitelji mogu prelistati 20.000 naslova ne samo Školske knjige nego i niza domaćih i stranih izdavača.

Prodajno osoblje Arkadije čine obrazovani mladi ljudi sa završenim studijima komparativne književnosti, kroatistike i elektrotehnike koji će posjetiteljima pomagati stručnim savjetima i preporučivati izdanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Knjižara Arkadija u središtu glavnoga grada Hrvatske most je povezivanja s europskim prostorom i svijetom u cjelini. Arkadija nije samo knjižara nego i mjesto uživanja – oaza znanja, kulture i stvaralaštva. Arkadija je prostor samosvijesti i interkulturnog dijaloga, duhovni ambijent u kojem se oštri intelektualna znatiželja i priprema nova kulturna paradigma. Ime Arkadija nije izabrano samo zbog zvučne privlačnosti. Prepuno je povijesnih i kulturnih značenja, katkad i proturječnih, koja povezuju svijet grčke i rimske antike, europske renesanse i hrvatske književnosti sve do modernih vremena", istaknuo je dr. sc. Ante Žužul, predsjednik Uprave Školske knjige.

U knjižari Arkadija – koja je dobila ime i po talijanskoj Akademiji Arkadiji, ustanovi koja prigrljuje svaku znanost i svaku vrstu književnosti i sve ih podjednako poštuje i njeguje – održavat će se književna predstavljanja, pjesničke večeri i različite kulturne manifestacije. Kao i Akademija osnovana 1690. godine u Rimu, i zagrebačka Arkadija njegovat će književni ukus u društvu istaknutih pisaca i znanstvenika koji će na Trgu bana Josipa Jelačića 14 zasigurno biti rado viđeni gosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike

Image

Artistico predstavlja zanimljiv festivalski program i poziva na najkreativniju nabavku poklona

Još iz rubrike

Image

Artistico predstavlja zanimljiv festivalski program i poziva na najkreativniju nabavku poklona