ODSAD ĆE BITI LAKŠE ČEKATI GODOTA: / Student napravio aplikaciju koja točno zna gdje se nalazi vlak kojeg čekate

Image
Foto: Pixsell

Iako i HŽ ima svoju aplikaciju, Josipova ima puno bolje recenzije

16.1.2019.
16:29
Pixsell
VOYO logo

Kao netko tko je i sam proveo sate i sate čekajući najpoznatijeg hrvatskog Godota, HŽ-ov vlak, mladi Karlovčanin Josip Šalković napravio je aplikacuju HŽPP Planer zahvaljujući kojoj putnici točno mogu znati kad ima dolazi vlak, koliko kasni i na kojoj se GPS lokaciji trenutno nalazi.

Aplikacija postoji već neko vrijeme, no Josip je nedavno izbacio novu verziju. U međuvremenu je bila još jedna verzija, no zbog nezadovoljstva korisnika, Josip ju je brzinski popravio i sada je aplikacija dosegla broj od 43.000 downloada i postala prva u trendovima u kategoriji Putovanja na Google Playu za Hrvatsku, piše Srednja.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Dvije godine razvoja

Iako je ovaj student FER-a aplikaciju napravio na vlastitu inicijativu i vlastitim znanjem, HŽ, čija službena aplikacija ima lošije recenzije od njegove, uzeo ga je sada kao svojevrsnog partnera te i sami promoviraju njegovu aplikaciju na svojim kanalima.

Josip je s radom na aplikaciji počeo još 2016. godine, no kako je raslo njegovo znanje i iskustvo, tako se popravljala i sama aplikacija. Ona sada ima moderno sučelje, unaprijeđen je prikaz voznog reda, pretraživanje linija, kao i upozorenja o linijama, putnici mogu točno smati lokaciju vlaka kojeg čekaju, a mogu i pregledati sastav vlaka, odnosno, je li noivi ili stari, i tako znati mogu li vlak invalidskim kolicima, dječjim kolicima ili biciklom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo