PROGRAM ZA SPREMANJE PODATAKA / Dropbox: koja je svrha popularne web aplikacije

Image
Foto: Pixabay

Svi ste zasigurno čuli za sve popularniji program Dropbox. No, što je zapravo Dropbox te kakva je njegova svrha? Detaljno objašnjenje donosimo u članku

18.5.2017.
8:36
Pixabay
VOYO logo

Dropbox bismo najjednostavnije mogli opisati kao specifičan program čuvanja važnih podataka i datoteka. Njegova svrha je jednostavna pohrana sadržaja koju koristi veći broj ljudi.

S obzirom na to da današnja računala zahtijevaju sveveću memoriju i pohranjivanje datoteka, potrebni su nam programi koji bi nam u tome pomogli. Jedan od takvih je i Dropbox.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dropbox je idealno rješenje da sačuvate datoteka u oblaku, odnosno Cloudu. Uz njegovu pomoć bez problema možete To znači da više korisnika može pristupiti istom sadržaju Taj sadržaj dostupan je svima s kojima dijelite program, a u bilo kojem trenutku datotete možete dodavati, mijenjati ili brisati.

DropBox omogućava sinkronizaciju datoteka na nekoliko različitih računala, bez obzira na to nalaze li se računala u istoj lokalnoj mreži ili ne. U slučaju da vam zatrebaju dokumenati, a niste na svom računalu, istima možete pristupiti preko Dropbox sučelja. Na internetskoj stranici dropbox.com možete skinuti ili urediti potrebne datoteke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim na računalima, dostupan je i na mobilnim uređajima koji podržavaju Android, Windows i iPhone operativne sustave.

Ovakvo online dijeljenje danas koriste milijuni ljudi, uglavnom za dijeljenje informacija s poslovnim partnerima, prijateljima ili klijentima. Instalacija Dropboxa sasvim je jednostavna i u potpunosti besplatna. Osnovni paket Dropboxa i njegove memorije iznosi 2 gigabajta (GB). Za one kojima to ipak nije dovoljno, memorija se bez problema može nadograditi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo