ANKETA NA NET.HR / Hoće li se Domovinski pokret i HDZ dogovoriti? Čak 6304 naših čitatelja dalo jasan stav: 'Da se barem...'

Image

Danas su počeli i službeni pregovori dviju stranaka, a prve reakcije nakon njega pozitivne su - barem što se tiče vladajućih

24.4.2024.
13:37
VOYO logo

HDZ je u pregovorima s potencijalnim partnerima oko formiranja parlamentarne većine i sastavljanja nove Vlade, a u srijedu ujutro u Banskim dvorima sastali su se HDZ-a i Domovinski pokret.

Iz Vlade su rekli da je sastanak bio vrlo konstruktivan i vođen u pozitivnom i partnerskom ozračju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zajedno smo dobili natpolovični broj mandata. Razgovori teku kako smo planirali, afirmativno, krajem tjedna je novi sastanak", kazao je nakon sastanka Ivan Anušić. Ministar je otkrio da su u pregovaračkom timu s DP-ove strane Ivan Penava, Josip Dabro, Damir Barna i Mario Radić.

U anketi na našem portalu, pitali smo vas hoće se Domovinski pokret i HDZ danas uspjeti dogovoriti oko sastavljanja Vlade, a vaša mišljenja su doslovno podijeljena na dva pola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, 41 posto naših čitatelja odgovorilo je da hoće i izabralo je odgovor: "Da, to se znalo od samog početka, zajedno su još jači"

Samo 9 posto misli da se Domovinski pokret i HDZ neće dogovoriti i to zbog kamena spoticanja SDSS-a koji je Domovinskom pokretu apsolutno neprihvatljiv.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo, čak 44 posto naših čitatelja odabralo je u anketi ponuđeni odgovor: "Da se barem ne dogovore, ne želim da oni vode državu."

I na kraju sedam posto nije zainteresirano za ovu temu te im je svejedno jer ionako ne prate politiku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Našu anketu ispunilo je 6304 čitatelja portala net.hr.

U našoj najnovijoj anketi, pitamo Vas vjerujete li u razloge razmiomoilaženja u Mostu koje je Marija Selak Raspudić u srijedu iznijela i da to nije zbog liste za EU parlament:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo