OZBILJNIJI TRENING / Hrvatska demolirala nedorasle Austrijance

Image
Foto: RTL

Bio je za 'kockaste' ovo nešto teži trening, a već nakon 45 minuta vidjelo se u kojem smjeru ide ovaj susret.

28.5.2012.
20:15
RTL
VOYO logo

HRVATSKA - NEUBERG 8:2 (4:0)

Strijelci: 1:0 Ćorluka (18), 2:0 Srna (34), 3:0 Jelavić (39), 4:0 Perišić (41), 5:0 Pranjić (53), 6:0 Kalinić (58), 7:0 Kranjčar (72), 7:1 Novak (75–11m), 7:2 Schwarz (87), 8:2 Vukojević (90).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SV MARSCH NEUBERG: Kirnbauer - Prisching, Takacs, Ressner, Oswald - Konrad, G. Novak, Kovacsitz, Kovačec - Liber, Vagner. Drugo poluvrijeme: Kirnbauer (od 61. Dietrich) - Kroboth, Glösl, Glatz, Janits (od 69. Wagner) - Schwarz, Faszl, Krenn, Marth - Golenja, M. Novak. TRENER: Andreas Konrad.

HRVATSKA: Pletikosa (od 30. Subašić) - Vida, Ćorluka, Schildenfeld, Strinić - Srna, Rakitić, Modrić, Perišić - Jelavić, Mandžukić. Drugo poluvrijeme: Subašić (od 60. Kelava) - Vrsaljko, Dujmović, Pranjić - Iličević, Vukojević, Badelj, Kranjčar - Eduardo, Kalinić, Olić. IZBORNIK: Slaven Bilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U pripremnoj utakmici uoči Eura nogometna reprezentacija Hrvatske je u austrijskom Neubergu pobijedila istoimenog četvrtoligaša sa 8-2 (4-0). Hrvatska reprezentacija oduševila je 3.000 svojih navijača u Gradišću, a izbornik SlavenBilić isprobao je gotovo sve igrače, osim četvrtog vratara Blaževića.

Golijadu je otvorio Ćorluka, a nastavio je Srna pogotkom iz slobodnog udarca. Pogodio je i Jelavić nakon što je prethodno promašio nebranjenu mrežu sa samo pet metara. Strijelci su bili i Perišić i Kalinić. Imali su hrvatski nogometaši i malo sreće pri realizaciji, lopte Pranjića i Kranjčara iz slobodnih udaraca udarile su suparničke igrače i promijenile smjer te završile u mreži. Posljednji gol za Hrvatsku zabio je Vukojević u završnici utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za domaću momčad najveseliji trenutak dogodio se u 75. minuti, kada je Olić skrivio kazneni udarac, a uspješni realizator najstrože kazne bio je Novak. Još jedan gol za Neuberg zabio je Schwarz u 87. minuti, kada je već popustila disciplina i koncentracija u hrvatskoj obrani.

Image
Foto: PIXSELL

"Bio je ovo dobar trening i njime smo završili jedan mikorociklus u pripremama. Da nismo igrali ovaj susret imali bi jaki trening u Bad Tatzmannsdorfu. Vidjelo se da su nekim igračima noge još teške. Malo me smeta naša neefikasnost u prvom poluvremenu, ali nije to ništa zabrinjavajuće, no bilo bi bolje da smo realizirali šanse. Mogu reći da sam zadovoljan. U utorak će ozlijeđeni Lovren imati jedan poseban test, do krajnjih granica, kako bismo procijenili u kakvom je stanju", rekao je nakon susreta izbornik Bilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo