'Izgubio sam blizance i umalo ostao bez supruge'

'Žalila se na pritisak u trbuhu, bol i mučninu. Povraćala je. Zvali smo doktora telefonom. Rekao nam je da je to normalno, neka samo pije i povraća.

17.8.2010.
22:13
VOYO logo

Ivan Ilić (40) u ponedjeljak (9. kolovoza) svoju je suprugu Biljanu (37) oko osam sati dopratio u rodilište Opće bolnice Hrvatski ponos u Kninu. Četiri sata poslije javili su mu da su blizanci umrli pri porođaju. Supruga je bila kritično. Budući da joj liječnici u Kninu nisu mogli pomoći, prebačena je u KBC Split, gdje se još oporavlja.

"Supruga je tjedan dana prije poroda bila u bolnici kako bi liječnici imali nadzor nad trudnoćom. Rekli su da je sve u redu i pustili je kući na vikend. Žalila se na pritisak u trbuhu, bol i mučninu. Povraćala je. Zvali smo doktora telefonom. Rekao nam je da je to normalno, neka samo pije i povraća. Uvjeravali su nas da nema razloga za brigu. Rodila je deset dana prije termina. U podne je umro prvi dječak, za osam minuta drugi, a zamalo sam ostao i bez Biljane. Kažu da se dogodilo nešto s pupčanim vrpcama. Rekli su da je supruga dobro, a usta su joj bila puna krvi. Inzistirao sam da je bolje pogledaju i morala je hitno biti prebačena u Split. Utvrđeno je da se radi o nekakvom Hellp sindromu", ispričao je svoju žalosnu priču Ivan za 24sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako kaže, sve što su mu rekli ne čini mu se uvjerljivim. Stoga je otišao u Općinsko državno odvjetništvo u Kninu i podnio prijavu.

"Ne optužujem unaprijed nikoga, ali ne vjerujem da djeca mogu tek tako umrijeti tijekom stručno nadzirane trudnoće i porođaja", pojašnjava Ivan te dodaje kako neće biti miran dok se ne utvrdi je li bilo kakvog propusta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ravnatelj kninske bolnice dr. Oliver Ojdanić svjestan je činjenice da je riječ o strašnom događaju.

"Na kolegiju smo raspravljali o slučaju, napravljena je obdukcija i čekaju se nalazi. Prije nego što vidimo patološki nalaz ne možemo raspravljati zbog čega su djeca umrla", kazao je za 24sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar Darko Milinović je upoznat sa slučajem te čeka izvješće iz bolnice.

"Hellp sindrom je teški poremećaj jetrenih enzima u trudnoći. Smanjeni broj trombocita i povećanje tlaka mogu uzrokovati unutarnje krvarenje, pa čak i rupturu maternice", pojašnjava te dodaje kako bebu u tom slučaju treba što prije poroditi, a da je pritom teško se izboriti za život majke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo