policija nemoćna? / Kaos na Risnjaku! Migranti provaljuju u objekte i kradu: 'Pitanje je na što su sve spremni'

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL/Ilustracija

Prije nekoliko dana zabilježen je niz incidenta u Nacionalnom parku Risnjak

23.8.2018.
17:40
Slavko Midzor/PIXSELL/Ilustracija
VOYO logo

Na području Nacionalnog parka Risnjak, zbog migrantske krize, vlada popriličan kaos. Kako piše portal Riječnin, područje tog nacionalnog parka na novoj je migrantskoj ruti koja od sjeverozapadne BiH preko Hrvatske vodi do Slovenije, a čini se da njome potpuno bez kontrole tumaraju na stotine migranata.

Prije nekoliko dana zabilježen je niz incidenta u Nacionalnom parku Risnjak kada su se zaredale provale u objekte i opskrbne sanduke nacionalnog parka na potezu Medvjeđa vrata – Schlosserov dom – Risnjak odnosno planinarska kuća Lazac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Migranti ne iskazuju agresiju i ne želimo reći da su opasni, no nije uopće ugodno u šumama nacionalnog parka susresti takve skupine ljudi iz drugih zemalja potpuno kulturološki različitih od naše", rekao je jedan od izvora za portal Riječanin.

"Ako su spremni na svom putu provaliti u tuđe objekte i ukrasti potrepštine koje pronađu kako bi opstali na putovanju, veliko je pitanje na što su još sve spremni", kazala je jedna žena. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O ovim incidentima, kao i još nekim provalama u obiteljske kuće, obaviještena je i policija, no navodno policijski službenici nisu mogli izaći na teren i obaviti očevid provala jer "nemaju potrebnu opremu".

Iz Nacionalnog parka Risnjak i Policijske uprave primorsko-goranske o ovim informacijama se još nisu očitovali. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo