Informatika i tehnologija / Koje su najvažnije specifikacije mobitela?

Image
Foto: Thinkstockphotos.com

Kupujete novi uređaj i nailazite na specifikacije mobitela koje govore o njegovim vrijednostima poput mAh, GB i GHz itd, a njih svaki prosječni korisnik ne razumije.

23.7.2018.
9:09
Thinkstockphotos.com
VOYO logo

Ako kupujete novi mobitel sigurno nailazite na mnoštvo specifikacija koje govore o njegovim vrijednostima poput mAh, GB i GHz itd. Ne paničarite, niste jedini koji to ne razumije, jer kao i svakom prosječnom korisniku, ove vrijednosti govore vrlo malo i sigurno ćete na kraju odabrati uređaj koji ima najveće brojeve iz specifikacije mobitela

Ne postoji univerzalni vodič pa ćete se u praksi morati sami uvjeriti da odabir najvećih brojeva ne znači nužno i odabir najboljeg mobitela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najvažnije je znati koje su specifikacije mobitela zapravo važne i na što trebate obratiti pažnju i već prilikom sljedeće kupnje moći ćete pravilno odabrati najbolji mobitel za sebe.

Što se zaslona tiče, samo nastavite s brojanjem piksela iz specifikacije mobitela jer u današnje vrijeme prihvatljivo je sve ono što ima preko 250 DPI pa dalje koliko želite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No najveći nedostatak visokih DPI vrijednosti je što one traže i mnogo procesorske snage, a s više procesorske snage ide i veća potrošnja energije, koja će relativno brzo prazniti mobitel. Zato je nabolje odabrati uređaj u rasponu od 300 do 500 DPI radi postizanja neke ravnoteže u performansama i učinkovitosti.

Radna memorija RAM je sljedeća važna crtica iz specifikacije mobitela.
RAM je mjesto gdje se pohranjuju bitovi podataka koji čekaju u redu kako bi ih procesor obradio. To je najvažnije onda ​​kada istovremeno otvarate više aplikacija na uređaju ili obavljate više zadataka. Zato pri kupnji mobitela birajte telefon s najmanje 2GB RAM-a. I na ovom polju specifikacije mobitela više je uvijek bolje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadamo se da će vam ove informacije donekle olakšati odabir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo