KRAŠ-ESPO ODGOVORIO NA MEDIJSKE TVRDNJE: / Kappa Star nije uputio ponudu za kupnju imovine KRAŠ-ESOP d.o.o.

Image

'KRAŠ-ESOP osnovan je sa svrhom održavanja radničkog dioničarstva u KRAŠ d.d. te su mu aktivnosti vezane uz radničko dioničarstvo jedina djelatnost', navode iz KRAŠ-ESPO-a

27.11.2019.
22:28
VOYO logo

KRAŠ-ESOP d.o.o. reagirao je na napise u medijima te su javili kako društvo Kappa Star Limited nije društvu KRAŠ-ESOP d.o.o. uputilo ponudu za kupnju imovine KRAŠ-ESOP-a. Priopćenje donosimo u cijelosti.

"Nastavno na upite i napise u medijima, navodimo kako društvo Kappa Star Limited nije društvu KRAŠ-ESOP d.o.o. uputilo ponudu za kupnju imovine KRAŠ-ESOP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NAKON ŠTO JE PIVAC KUPIO KRAŠ, DIONICE SU - DRASTIČNO POTONULE: /

Cijena vrijednosti pala na samo 775 kuna

Image
NAKON ŠTO JE PIVAC KUPIO KRAŠ, DIONICE SU - DRASTIČNO POTONULE: /

Cijena vrijednosti pala na samo 775 kuna

Jedina ponuda koju je društvo KRAŠ-ESOP zaprimilo jest ponuda društva Mesna industrija braća Pivac d.o.o., i to dana 23. studenog 2019. godine, u kojoj ističu svoju zainteresiranost za daljnje stjecanje dionica KRAŠ-a, koje bi im omogućilo efikasno provođenje strateških ciljeva u pogledu KRAŠ-a koje su istakli i u Ponudi za preuzimanje. Nastavno na zaprimljenu ponudu KRAŠ-ESOP iznio je društvu MI braća Pivac uvjete prodaje dionica KRAŠ-a, a koji uvjeti su prethodno donijeti na Skupštini KRAŠ-ESOP-a. Budući da je društvo MI braća Pivac d.o.o. prihvatilo sve uvjete KRAŠ-ESOP-a, sklopljen je Ugovor o prodaji i prijenosu dionica, kao i Sporazum o socijalnom partnerstvu.

Društvo zatvorenog tipa

Napominjemo kako je KRAŠ-ESOP d.o.o. društvo zatvorenog tipa, čiji članovi mogu biti isključivo zaposleni u KRAŠ d.d. i njegovim povezanim društvima. KRAŠ-ESOP osnovan je sa svrhom održavanja radničkog dioničarstva u KRAŠ d.d. te su mu aktivnosti vezane uz radničko dioničarstvo jedina djelatnost. Način djelovanja KRAŠ-ESOP-a uređena je Društvenim ugovorom sukladno kojem tijela Društva obavljaju dane im zadaće, što između ostalog obuhvaća i informiranje članova Društva kao i njihovo odlučivanje o svim bitnim pitanjima za Društvo i poslovanje Društva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sukladno tome, Skupština Društva je tijelo i mjesto na kojem se obavlja sva komunikacija i donose sve odluke koje bitno utječu na položaj Društva u vlasničkoj strukturi KRAŠ-a. U konkretnom slučaju svi članovi Društva bili su informirani i konzultirani prije donošenja svih spomenutih odluka.

Izuzev zakonskih obveza temeljem propisa o tržištu kapitala, koje kao dioničar društva KRAŠ d.d. imamo prema regulatoru i Zagrebačkoj burzi, KRAŠ-ESOP d.o.o. nije dužan niti obrazlagati, niti komentirati donesene odluke te smatramo da ne postoji poseban interes javnosti zbog kojeg bi činili navedeno. Smatramo da je poslovanje i donošenje odluka od strane ovlaštenih tijela KRAŠ-ESOP-a isključivo pitanje njegovih članova, odnosno radnika KRAŠ grupe te iste vidimo kao jedinu zainteresiranu stranu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo