novi-stari predsjednik / Krešo Beljak za RTL: 'Puno znam o Radiću i siguran sam da bi bio ponosan na današnji HSS'

'Situacija je takva da sam ja zatekao 4 i pol milijuna kuna duga koji su stvorile bivše garniture gdje je Petir bila uvijek istaknuta članica'

14.1.2017.
18:43
VOYO logo

Krešo Beljak drugi put u 10 mjeseci izabran je za predsjednika HSS-a velikom većinom glasova delegata stranke na izbornoj skupštini.

Nakon što je svoje unutarstranačke političke protivnike pomeo suspenzijama kao jedini kandidat ostao je na čelu najstarije političke stranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Večeras je Beljak bio gost RTL-a Danas.

Je li vam u potvrđivanju vodstva pomoglo što ste suspendirali velik broj članova, među ostalim jake stranačke osobe poput Marijane Petir i Darka Korena?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U HSS dugi niz godina vlada nered i to je razlog što je HSS praktički prestao postojati zadnjih desetak godina kao ozbiljna stranka. To je bilo vidljivo kroz izborne rezultate, broj zastupnika i kroz rejting stranke. Ja sam bio predsjednik tek tri mjeseca kad su raspisani izbori i umjesto da svi skupa zapnemo jedan dobar dio članova HSS je opstruirao na sve načine predizbornu kampanju".

Ali Vi ste ih na taj način eliminirali da se kandidiraju protiv Vas?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naravno, ali HSS ima 35.000 drugih članova koji su se svi mogli kandidirati. A oni koji su radili u kampanji protiv svoje stranke nisu mogli sudjelovati u poslijeizbornim procesima".

Mislite li da bi Stjepan Radić bio ponosan na HSS danas?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Apsolutno sam siguran. Puno znam o Radiću, završio sam poslijediplomski fakultet na tu temu. Puno više od gospođe Petir koja očito ne zna što je ideologija HSS-a i Stjepana Radića".

Ona cijeli današnji dan naziva protuustavnim...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Protuustavnim? Ne znam što bi to značilo".

Je li istina ono što vas optužuju da ste stranku zadužili za dodatnih oko 2 milijuna kuna? Kako uopće HSS financijski stoji?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Situacija je takva da sam ja zatekao 4 i pol milijuna kuna duga koji su stvorile bivše garniture gdje je Petir bila uvijek istaknuta članica. Oni su praktički doveli HSS pred bankrot. Da nismo ostvarili ovih pet mandata, sigurno bismo vrlo brzo bankrotirali zahvaljujući ovoj gospodi".

100 dana od većine u Saboru - s lijevima ste došli, desnima se priklanjate - sutra ste najavili biti ćete oporba kakvu nismo vidjeli do sada. Što to znači?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vidjet ćete. Vodit ćemo opozicijsku politiku jer su birači tako to htjeli".

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo