stanje im je stabilno / Nesreća na Plitvičkim jezerima: tri strankinje pale s visine od pet metara pa se kotrljale još 30 metara

Image
Foto: Borna Filic/PIXSELL

Policija je dobila dojavu o nesreći jutros u 8:20 sati, a iz policije su rekli da su tri Korejke prošle označenu traku iza koje nisu smjele te se fotografirale i tada pale u provaliju

20.9.2015.
12:39
Borna Filic/PIXSELL
VOYO logo

HGSS je izvijestio da je troje turista palo u provaliju pored staze Nacionalnog parka Plitvička jezera.

"Brzom intervencijom HGSS-a i vatrogasaca uspješno su spašeni", stoji u priopćenju s naglaskom da je uspašavanju sudjelovalo 15 pripadnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oortal Lika Online javlja da je do nesreće došlo u nedjelju u 8:22 sata, a žrtve su tri državljanke Južne Koreje. Htjele su gledati Veliki slap, ali kod ulaza br. 1 u Nacionalni park survale su se u jednu vrtaču duboku 30-ak metara, pri čemu su dvije žene ostale u plićem dijelu, dok se treća survala do dna ponora.

Prošle su označenu traku iza koje nisu smjele te se fotografirale i tada su pale u provaliju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Turistkinje se oporavljaju

Sve tri su dobro i oporavljaju se od zadobivenih fraktura, nagnječenja i ogrebotina, saznaje Hina u Općoj bolnici u Karlovcu.

Kirurg Želimir Korać kaže da dvije turistkinje imaju teške tjelesne ozljede, ali se ne očekuju daljnje komplikacije, dok je treća prošla samo s podljevima i ogrebotinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plan je da sve tri budu hospitalizirane, da bi se moglo pratiti njihovo stanje. U karlovačku bolnicu s prevoditeljima su došli organizatori puta te predstavnik korejskog Veleposlanstva.

Dvije turistkinje, u dobi od 57 i 64 godine, izvukli su djelatnici Nacionalnog parka, rendžeri i vatrogasci, dok je treća (57) završila na tako nezgodnom mjestu da je trebala pomoć HGSS-a, kaže glasnogovornica gospićke Policijske uprave Maja Brozičević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pročelnik HGSS-ove stanice Gospić Josip Brozičević kaže da je turistkinja koju je spašavala HGSS zadobila prijelom ruke i druge manje ozljede, ali da je sve izgledalo puno ozbiljnije.

"Imala je i bolove u leđima i bila je pothlađena, ali brzo smo reagirali te je dva sata nakon nesreće već bila u rukama liječnika", rekao je Brozičević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Otkrio' je i kako su turistkinje prvo pale u dubinu od oko pet metara, pa se potom još najmanje trideset metara kotrljale po strmini, te završile na šumovitom djelu, relativno daleko od jezera.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo