reakcija hgk / Nije Plenković kriv: Rusi su sudjelovanje na forumu otkazali još u listopadu!

Image

Nagađalo se da je forum otkazan zbog nezadovoljstva ruskih poduzetnika izjavama hrvatskog premijera Andreja Plenkovića tijekom posjeta Ukrajini

28.11.2016.
16:56
VOYO logo

Hrvatsko-ruski gospodarski forum koji se trebao održati u studenom ove godine otkazan je jer ruski poduzetnici nisu bili zainteresirani za ovaj termin, a ne zbog dnevnopolitičkih tema, objavila je danas poslijepodne Hrvatska gospodarska komora.

"Rusko-hrvatski gospodarski forum otkazan je na inicijativu Trgovinsko-industrijske komore Ruske Federacije još u listopadu ove godine i to isključivo radi niskog interesa ruskih tvrtki u tom terminu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, očekujemo da će se Forum ubrzo organizirati što je istaknula i ruska strana.

Time želimo naglasiti kako ovaj gospodarski događaj nema nikakve veze s političkim zbivanjima i drugim uspješnim gospodarskim delegacijama koje je organizirala HGK. HGK se vodi isključivo interesima hrvatskoga gospodarstva. Neugodno smo iznenađeni smo stavljanjem ovoga gospodarskoga događaja u politički kontekst", stoji u priopćenju koje potpisuje predsjednik HGK Luka Burilović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, nagađalo se da je forum otkazan zbog nezadovoljstva ruskih poduzetnika izjavama hrvatskog premijera Andreja Plenkovića tijekom posjeta Ukrajini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo