bernardić dan nakon pobjede / Novi predsjednik SDP-a za RTL: 'Nastavit ćemo govoriti HDZ-u što da radi'

'Cilj nam je dobro društvo, pravednije, bolje, u kojem građani i građanke mogu živjeti bolje od svog rada, kaže Davor Bernardić

27.11.2016.
18:48
VOYO logo

Ljevica u Hrvatskoj ima novog lidera. Najajču oporbenu stranku od sinoć vodi DavorBernardić.

Očekivano u noći pobjede - podrška mu je stigla od svih članova, pa i protukandidata Ranka Ostojića i bivšeg predsjednika Zorana Milanovića, s čijim se odlukama često nije slagao. Neočekivano pak, čulo se i skandiranje iz nekih davnih dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novog predsjednika SDP-a ugostili smo u RTL-u Danas.

Tito, partija - u trenutku vašeg proglašenja - je li to ta ljevica 21. stoljeća? Nova ljevica?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Više je to bila šala. Ali, činjenica je da mi čvrsto stojimo na vrijednostima antifašizma. On je temelj slobodne i moderne Europe, ali i temelj Hrvatske".

Kuda vodite stranku, ima nezadovoljnih koji danas kažu u propast - doduše isti ti su Vam prigovarali da nemate ni jednu konkretnu pobjedu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Lijevi radnički centar u najjaču stranku u Hrvatskoj koja će provoditi društvene promjene i nastaviti sve one stvari koje su dobre za sve naše ljude. Cilj nam je dobro društvo, pravednije, bolje, u kojem građani i građanke mogu živjeti bolje od svog rada. Hrvatska nije u rangu najbogatijih zemalja, ali ima dovoljno potencijala i resursa da svi ljudi u Hrvatskoj žive bolje. Nastavit ćemo reformu obrazovanja, poticat ćemo i govoriti HDZ-u što da radi. Vidite, prije dva mjeseca smo predložili povećanje minimalne plaće, a danas vladajući pričaju o tome. I potpora proizvođačima, svima koji žive od svog rada, posebno izvoznicima. Želimo pametan rast Hrvatske, konkurentnu zemlju, zaštitu najugroženijih".

Je li vam čestitao Andrej Plenković osobno?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nismo se čuli, ali vjerujem da ćemo se ovih dana čuti u interesu Hrvatske".

Kako doživljavate Vi kao šef SDP-a šefa HDZ-a Plenkovića? Je li on dostojan funkciji koju ima?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čovjek je preuzeo stranku, bio je jedini kandidat na unutarstranačkim izborima. Vrijeme će pokazati je li dostojan svoje fukcije. U prvom mjesecu Vlade smo vidjeli nekoliko problema. Prvo je Vlada predstavljena pa je odmah promijenjena. Onda se razgovaralo o jamstvima pa su promijenjena. Vidite koji su prvi potezi - razgovaraju o ubiranju poreza, kako uzeti porez ljudima, kako raspodijeliti fotelje".

Zašto mislite da biste bili bolji premijer? 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja ću samo reći da je SDP pokazao da je bolji, mi smo otvoreni i drugačiji. Napravili smo gospodarski rast, ostavili smo red iza sebe. U ključnim smo trenucima bili najvažnija hrvatska stranka".

Može li SDP s Mostom?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Most je desnica, ali na političkoj razini možemo surađivati".

Kako ćete se postaviti prema bivšem šefu Milanoviću, koji se ponaša kao neposlušni učenik u saborskim klupama?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zoranu Milanoviću zahvaljujem na svemu dobrome što je napravio za stranku i za Hrvatsku. Računam na njega kao i na svaku članicu i člana stranke. O njegovom budućem angažmanu ćemo razgovarati".

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo