GOOGLE PAY USLUGA / Od danas na blagajnama možete plaćati mobitelom: 'Slično je beskontaktnim karticama, ali puno sigurnije'

Image
Foto: Screenshot/YouTube

Slično kao što je slučaj već s karticama s beskontaktnim plaćanjem na koje su se već i građani i trgovci naviknuli

1.8.2018.
10:13
Screenshot/YouTube
VOYO logo

Hrvatska je prva zemlja u regiji i 20. u svijeta koja je postala dostupna Google Pay usluga - mogućnost mobilnog plaćanja preko transakcijske aplikacije ovog poznatog internetskog brenda. 

No, usluga je omogućena samo Android korisnicima pametnih telefona i tableta i za početak onima koji imaju PBZ karticu jer je to prva banka s kojom je Google sklopio ugovor za Hrvatsku. No, očekuje se da će postupno i drugi brendovi povezati svoje usluge s Google Pay uslugom u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pokrenuli smo metodu plaćanja Google Pay u Hrvatskoj, kao prvoj zemlji jadranske regije. Priprema lansiranja trajala je više mjeseci. Google Pay je brz, siguran i jednostavan način plaćanja u trgovinama, online, na svim Googleovim platformama te onim aplikacijama koje imaju znak Google Paya", poručila je Alžbeta Houzarova, PR menadžerica Googlea za Slovačku i Češku, piše Večernji List.

Za iznose do 100 kuna dovoljno će biti 'probuditi' mobitel (aktivirati ugašeni ekran), a za iznose iznad 100 kuna potrebno je otključati uređaj. Dakle, slično kao što je slučaj već s karticama s beskontaktnim plaćanjem na koje su se već i građani i trgovci naviknuli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uslugu lansiramo u partnerstvu s PBZ-om, ali nudimo dobrodošlicu i novim partnerima. Prvi benefit koji nudimo korisnicima je sigurnost, podaci korisnika nisu spremljeni u telefonu, nego su kriptirani na našim serverima i koristi se virtualni račun. Ovo je još sigurnije od kartice, privatnije, mi ne dijelimo vaše podatke s trgovcem, ne vidimo ni što kupujete, samo iznos i kome plaćate. Potrebno je samo povezati karticu s Google Pay uslugom, bilo izravno preko Googlea ili preko PBZ-ovog mobilnog bankarstva", otkrila je za Večernji List Ivana Grbavac, marketing menadžerica Google Adriatics.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo