Otrovi za pse po cijelom Zagrebu, evo što trebaju znati vlasnici pasa

23.2.2013.
14:45
VOYO logo

Iz udruge kažu da otrov za puževe dolazi u obliku praha ili tableta, te da psi vole taj okus i brzo će ga pronaći. Simptomi trovanja se prema jačini pojavljuju kao drhtanje, slinjenje, proljev, teturanje i grčevi.

Potaknite povraćanje kod psa

"Ako ste vidjeli psa da uzima otrov, potaknite povraćanje; potom brzo kod veterinara (mogućnost oporavka je vrlo dobra)", kažu iz udruge pa objašnjavaju kako izazvati povraćanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izazvati povraćanje samo ako je pas pri svijesti i ako može povraćati. Ako je pas u polusvijesti ili nesvijesti, kada se izaziva povraćanje, pas može inhalirati povraćanu tvar u pluća i to može uzrokovati smrt gušenjem ili zbog udisajne upale pluća (inhalacijske pneumonije). Dajte psu 10 do 20 mls (2 do 4 čajne žličice) slane vodene otopine, u koncentraciji od 3 čajne žličice soli na pola čaše tople vode", preporučuju iz udruge.

Što uraditi u slučaju grčeva

"U slučaju grčeva, ako su oni kontinuirani, pokušajte spriječiti psa da se sam ozlijedi, npr. stavite psu pod glavu savijenu deku. Nastojte izbjeći da vas pas ugrize na način da minimalno dirate psa ili upotrijebite brnjicu", kažu u udruzi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, i uz ovo je potrebno 'brzinom vjetra' otići veterinaru i pomoći psu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo

Još iz rubrike