Tko to može platiti? / Najviše pili 3. najskuplje piće na svijetu: Saudijac i društvo u nekoliko sati popili 4 hrvatske godišnje plaće

Vina stara po nekoliko desetljeća vrijedna 70 tisuća kuna, litra šampanjca za 48 tisuća kuna...

13.6.2019.
7:00
VOYO logo

368.120 kuna!! Toliko je iznosio račun koji je nakon ludog provoda u dubrovačkom Revelinu platio jedan Saudijac i njegovo društvo. 

A najviše je potrošio na Armand de Brignac, treće najskuplje piće na svijetu koje obožava i reper Jay Z - šampanjac su Arapi u Dubrovniku platili 120.000 kuna. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Operater Milan Ć. tu noć se u dubrovačkom Revelinu naradio. Iznosio je 
skupocjene šampanjce i boce najpoznatijih francuskih vina... 

Jer, jedan je Saudijac častio, navodno šampanjcem i i polijevao hostese, sebe i društvo, dok u 6 ujutro nije stigao račun.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policiju je pozvala jedna od žena iz društva jer joj se činilo da je račun prevelik. Ali svejedno su ga platili i prije nego su policajci došli. Nije istina ni da se radi u šeiku, kažu u Revelinu.

"Naši gosti dolaze se provesti i zabaviti u klubu i kao svaka osoba, svjesni su cijena koje su im u svakom trenutku dostupne. Kao i njihova potrošnja", rekao je PR menadžer kluba Revelin Marko Plavčić.

Četiri prosječne godišnje plaće u Hrvatskoj otišle su u nekoliko sati. Na stolu im je bilo i treće najskuplje piće na svijetu, Armand de Brignac od šest litara, nabavne cijene 40.000 kuna plus PDV. Tamo su ogromnu bocu platili 120.000 kuna. Račun kaže da je u rundu ušao i Dom Perignon od 0,75 nabavne cijene 1047 kuna plus PDV, prodajne cijene 3000 kuna. Pio se i Roederer Cristal Rose, kojem je nabavna cijena 2880 kuna plud PDV, a u Revelinu košta 10.000 kuna. Takvih 13 boca se popilo što je ogromnih 130 tisuća kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANA VIJEST

Dakle, sva pića koštaju barem tri puta više nego što im je nabavna cijena. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što se tiče samog računa ako provjerite cijene navedenih pića u drugim klubovima i restoranima, možete vidjeti da su cijene realne" kaže Plavčić.

S njim se slaže i prodavač vina Tomislav Leskovac. Od njega je skupocjeni šampanjac naručio i Revelin. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Armand de Brignac od tri litre, lani proizveden. Tri litre košta 42.000 kuna", rekao je Tomislav.

Cijena Armand de Bringnaca dodatno je porasla i zbog američkog repera Jay Z - kojem je to omiljeno piće, opjevao ga je, čak kupio cijeli vinograd!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najskuplji takav šampanjac ikad prodan je u Monacu za 2 milijuna i 700 tisuća kuna. 

Vina stara po nekoliko desetljeća vrijedna 70 tisuća kuna, litra šampanjca za 48 tisuća kuna... A sve to za stolom, čija rezervacija košta između 1700 i 13.000 kuna. 
Većina ipak takvo što nikada neće probati. Možda s brzim kreditom ili na 12 rata. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo