FOTO: / Potop u Splitu, službe zatrpane pozivima građana

Kako svaka veća kiša doslovce potopi Split, tako se i ove srijede poslijepodne na gradskim ulicama mogao vidjeti uobičajeni vodeni scenarij.

12.11.2014.
22:06
VOYO logo

Velika količina oborina još jednom je začepila gradske šahte i izazvala prometne gužve na cestama. Kako doznaje Slobodna Dalmacija iz Državnog hidrometeorološkog zavoda, u Splitu je u drugom dijelu grada palo čak 48 litara kiše po metru četvornom.

''Između 18 i 19 sati imali smo više od stotinu poziva. Građani su javljali o poplavljenim podrumskim stanovima i drugim prostorijama, o problemima s vodom na Voćnom trgu, u Dioklecijanovim podrumima... Teško je bilo proći gornjim dijelom Vukovarske, Poljičkom, Domovinskog rata, Dubrovačkom, Bruna Bušića... Vatrogasci su imali pune ruke posla s ispumpavanjima, služba Vodovoda i kanalizacije također je bila na terenu... Začepljene šahte su bile najčešći problem'', kazali su u Područnom uredu za zaštitu i spašavanje Split dodavši kako je poziva bilo i iz okolice Splita gdje su se zbog kiše stvarala klizišta i odroni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kišni rekord Tako su hitne službe izašle na teren u Zvečanjama kod Omiša, u Planom, Trogiru, u Sutivanu na Braču, Solinu...

Kišni rekord u 24 sata bilježi Zračna luka u Resniku sa čak 87 litara kiše, a i tijekom srijede najviše kiše palo je na kaštelanskom području u Kaštel Gomilici, više od 90 litara po metru četvornom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo