Poznati mladi hadezeovac demantirao optužbe o prijetnjama

13.5.2013.
14:31
VOYO logo

Tijekom jučerašnjeg dana, 12. svibnja, net.hr prenio je bez ikakve provjere tvrdnje iz članka sa zagorje.com o tobožnjoj povredi etičnosti provođenja lokalnih izbora 2013. godine, u kojem dotični portal kao glavnog aktera podjednako tobožnjeg 'skidanja plakata, prijetnji i pozivanja na fizički sukob' navodi moje ime i prezime – pozivajući se na Facebook status nezavisnog kandidata za načelnika općine Lobor g. Željka Jajtića.

Budući da su sve tvrdnje g. Jajtića potpuna izmišljotina, o čemu postoje svjedoci, cjelokupni 'slučaj' i članak na zagorje.com mogu pripisati samo prozirnom pokušaju diskreditiranja mene osobno i HDZ-a u Krapinsko-zagorskoj županiji u završnici kampanje za lokalne izbore. Također, izmišljanje 'slučaja' sagledavam i kao pokušaj da se umjetno 'izjednači krivnja' i skrene pozornost javnosti s nedavnog izgreda u kojem je Josip Borovčak, suprug SDP-ove županice Sonje Borovčak, vulgarno izvrijeđao i prijetio nepokretnoj 62-ogodišnjoj majci kandidata za gradonačelnika grada Zaboka Alena Gereka. Razlog prijetnji? Zato što je u letku zabočkog HDZ-a ('Zabočke kronike') objavljena istina o SDP-ovu nepotizmu i partijsko-obiteljskom uhljebljivanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U kontekstu pokušaja da se prijetnjama i reketom pokušaju ušutkati svi koji drukčije misle od aktualne, duboko kompromitirane županijske vlasti, znakovita je i činjenica da me prije objave apostrofiranoga članka nitko s portala zagorje.com - ali, na žalost, ni iz net.hr - nije niti pokušao kontaktirati te ponuditi mi mogućnost da zaniječem tvrdnje g. Jajtića, čime ne samo da nije poštovano elementarno pravilo novinarske struke - pitati i drugu stranu - nego je i počinjeno kazneno djelo, nanošenjem nepopravljive štete meni osobno i stranci čiji sam član.

Poručujem, međutim, da me takvi perfidni i prozirni manevri neće zaustaviti u iznošenju istine o nepotizmu aktualne županijske vlasti, katastrofalnome gospodarskom stanju u koji nas je dovela, kao ni o prijetnjama i ucjenama kojima nastoji ušutkati političke konkurente.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

G. Željko Jajtić imat će priliku svoje tvrdnje dokazivati na sudu. Podjednako tako, otvoreno najavljujem da ću tužiti i sve novinare i nakladnike koji će ubuduće objavljivati slične laži. To sam dužan ne zbog sebe, jer me ovakve lako predvidive podvale ne uzbuđuju, nego zbog ugleda svoje stranke i budućnosti Hrvatskog zagorja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo