PROFESORI ODGOVORILI UČENICI KOJA IH JE ŽESTOKO NAPALA: / 'Ima li smisla liječiti sustav, dok se nas i djecu svakodnevno psuje i pljuje?'

Image
Foto: Screenshot RTL

Novosel je uputila otvoreno pismo učiteljima koji su svoja negativna iskustva s problematičnim učenicima iznosili preko platforme #ijasamfranjo,

15.12.2018.
8:07
Screenshot RTL
VOYO logo

Nakon što je učenica prvog razreda vinkovačke Turističke gimnazije Ana Novosel napisala otvoreno pismo koje je uputila profesorima u kojima je ošto odgovorila na '#ijasamfranjo', odgovorili su joj organizatori subotnjeg prosvjeda prosvjetara "Za sigurnu školu" u Zagrebu – mreža Nastavnici organizirano, školski sindikat Preporod i grupa "Školska zbornica", piše Slobodna Dalmacija.

Image
UČENICA ŽESTOKO UZVRATILA PROFESORIMA: /

'Recite mi, koliko vas se zapita kroz što naša generacija zaista prolazi?'

Image
UČENICA ŽESTOKO UZVRATILA PROFESORIMA: /

'Recite mi, koliko vas se zapita kroz što naša generacija zaista prolazi?'

Zaslužuje sigurnu školu

"Kapa dolje na hrabrosti i inicijativi! A sada idemo svi zajedno dići glas – dođi i ti u subotu s nama, podrži nas, pridruži nam se, jer netko tko je u prvom razredu gimnazije pokazao toliku hrabrost i inicijativu, zaslužuje sigurnu školu", pozvali su je organizatori prosvjeda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Složili su se s njoj u kritici sustava te kazali da ni njima ovakav sustav nije drag, te kako subotnjim prosvjedom upravo žele taj sustav natjerati da od nasilja zaštiti sve koji se nalaze u školi – bili oni učitelji, nastavnici, učenici, pedagozi, psiholozi...

Škola za život samo u sigurnoj školi

U odgovoru učenici osudili su neprimjereno ponašanje nekih svojih kolega prema učenicima, koje je spomenula, rekavši da sustav koji nije u stanju zaustaviti nasilne učenike od provođenja terora nad svojim kolegama iz razreda te nastavnicima ili učiteljima, također "nije u stanju probrati kukolj među našim redovima, koji svojim postupcima baca ljagu na sve nas".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ima li smisla liječiti i reformirati sustav, dok se ljude (i odrasle i djecu) koji su njegov dio svakodnevno šuta, psuje i pljuje?! Škola za život može postojati samo u sigurnoj školi", odgovaraju organizatori prosvjeda Ani Novosel.

Podsjećamo, Novosel je uputila otvoreno pismo učiteljima koji su svoja negativna iskustva s problematičnim učenicima iznosili preko platforme #ijasamfranjo, solidarizirajući se tako sa čakovečkim profesorom Franjom Dragičevićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo