Propada li najpoznatiji domaći lanac ćevabdžinica?

Rubeljova pečenjarnica u strogom centru Zagreba ovaj tjedan je zatvorena, odnosno dana je u najam i sada se zove Grand Grill.

21.4.2011.
12:12
VOYO logo

U Rubelju priznaju da su postali žrtve velike gospodarske krize i da su morali zatvoriti prvu od 18 pečenjarnica u Zagrebu.

"Kriza je u cijeloj Hrvatskoj, a ne samo u Rubelj Grillu. Promet nam je pao 50 posto. U Frankopanskoj ulici promijenio se rukovoditelj, prostor smo dali u podnajam, ali ih i dalje opskrbljujemo namirnicama", kaže za Večernji listZlatko Milovac, direktor i suvlasnik Rubelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hoće li u najam dati još koju pečenjarnicu, u Rubelju za sada ne znaju. Kažu da će to ovisiti o tome koliko će dugo još potrajati kriza.

"Ne prijeti nam kolaps, čim se ekonomija pokrene, kupci će se vratiti", kaže Milovac ističući da svi zaposlenici redovito primaju plaću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sumnjivi ćevapi iz supermarketa

U Rubelju priznaju da ih je osim krize ugrozila i jeftina konkurencija iz supermarketa, a sumnjaju i u količinu mesa u ćevapima, koji se, kako kažu, tamo nude po nerealno niskim cijenama.

Prvu poslovnicu Banjalučanin Ivan Rubelj otvorio je prije 30 godina u zagrebačkoj Dubravi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zvali su me kraljem ćevapa i tekstila, a taj izraz nikad nisam volio. Smatram da je to primitivan, seljački izraz jer kraljevi za mene danas ne postoje", kaže 60-godišnji Rubelj. Nakon nekoliko godina biznis je predao starijem bratu Anti, koji je stvorio prvi lanac ćevabdžinica, koji danas u Hrvatskoj ima više od 20 lokala.

Najveći problemi u sadašnjem Rubelju, koji je nekada imao 360 radnika, nastali su prije nekoliko mjeseci kada mu je umro brat Ante, s kojim je, kaže, dugo bio u svađi. Sa sadašnjim suvlasnicima je na sudu. Zbog prijetnji ga je tužio i Zlatko Milovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Život na visokoj nozi je prošlost

Ivan Rubelj kaže da prema sadašnjim suvlasnicima Rubelja nema nikakvih potraživanja, ali boli ga što su mu dok je bio u Americi, kako tvrdi, ukrali ime Ruby.

Priznaje i da je njega samoga kriza jako pogodila. Nekada je živio na visokoj nozi, a danas puno skromnije, uglavnom od ušteđevine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nekada sam znao mjesečno potrošiti po 15.000 eura, a danas mi je dosta i 1.000 eura", kaže Ivan Rubelj, koji jedan dio godine živi na Tajlandu, gdje je upoznao 34 godine mlađu suprugu.

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo