Mnoštvo nagovora / Rohatinski: 'Imao sam zacrtan plan što bih radio kao premijer; moj odnos s Todorićem bio je površan'

Image
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

'Bilo je mnogo aktera, pojedinaca, stranaka, pa čak i nekih institucija, koji su smatrali da bi bilo dobro da se uključim u politiku i koji su mi nudili pomoć'

29.11.2017.
8:20
Marko Lukunić/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što je na svjedočenju pred saborskim Istražnim povjerenstvom za Agrokor otkrio da su ga Tomislav Karamarko i Ivica Todorić nagovarali na ulazak u politiku, nekadašnji guverner HNB-a Željko Rohatinski u intervjuu za Globus izjavio je da je imao zacrtan plan što bi radio ako jednom postane premijer.

"Imao sam zacrtan plan što bih radio kao premijer. Naravno da sam imao viziju kakvu ekonomsku politiku Hrvatska treba. Te svoje poglede javno sam iznosio. Zato sam se nekima i zamjerio", kazao je Rohatinski, otkrivši da je imao niz nagovora za politički angažman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ta je epizoda trajala od siječnja do kolovoza 2011. s time da je u tome bilo mnogo aktera, pojedinaca, stranaka, pa čak i nekih institucija, koji su iz nekih svojih razloga smatrali da bi bilo dobro da se uključim u politiku i koji su mi nudili pomoć u tome. Nikad nisam bio za to stvarno zainteresiran", otkrio je Rohatinski za Globus, istaknuvši da je od ulaska u politiku odustao jer bi u tom slučaju morao slušati "politiku starijeg partnera", odnosno stranke s kojom bi surađivao jer bi sam, prema prognozama, dobio oko deset posto glasova.

Bivši guverner ističe da su njegovi odnosi s Ivicom Todorićem bili površni. Za Agrokor nakon dva mandata u HNB-u radi makroekonomske analize. Znaju se sa studija, no životni putovi su im otišli u različitim smjerovima, kazao je Rohatinski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegovo svjedočenje pred Povjerenstvom za Agrokor oporba je ocijenila jedinim vrijednim što je to tijelo napravilo u 40 dana postojanja. Jedna od tema svjedočenja bila je Agrokorova kupovina tvrtke njegove supruge, za što Rohatinski kaže da nema ničeg nečasnog, donosi Globus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo