KARAMARKO SLABA TOČKA / RTL-ovo istraživanje: Neodlučni kao zadnja nada HDZ-u!

RTL je prvi objavio projekciju sastava sedmog saziva Sabora na temelju rezultata istraživanja GfK-a provedenog od 14. do 28. listopada na uzorku od 4 tisuće ispitanika. Detaljna analiza istraživanja ne ide u koristi HDZ-u.

1.11.2011.
18:34
VOYO logo

Prema istraživanju GfK-a za RTL, Kukuriku koalicija osvojila bi vlast s čak 90 mandata, dok bi HDZ dobio samo 35 zastupnika.

Po pet mjesta dobili bi još Lesarovi laburisti i HSP, HDSSB bi ostao na tri, a HSLS i koalacija Blok umirovljenici zajedno osvojili bi po jedan mandat.

No, promjene su moguće - čak 32 posto onih koji će sigurno na izbore ne zna za koga bi glasalo, a 11 posto ne želi otkriti.

Gledajući deset izbornih jedinica - Kukuriku pobjeđuje u svima - pa čak i u tradiconalnim utvrdama HDZ-a!

Prema istraživanju gfk, HDZ ostvaruje najbolji rezultat u 5-oj izbornoj jedinici, gdje listu vodi ministar Petar Čobanković, a Kukuriku mu suprotstavlja glavnog tajnika SDP-a Igora Dragovana.
HDZ dobiva pet mandata. Vladajuća stranka najslabije stoji u 3-oj izbornoj jedinici, gdje Tomislav Karamarko u srazu s Radimirom Čačićem dobiva tek dva mandata. Po postocima to je manje nago u osmoj izbornoj jedinici, gdje HDZ također dobiva dva zastupnika.

Upravo u istarsko- riječkoj jedinici Kukuriku, predvođena Zlatkom Komadinom, ostvaruje najbolji rezultat - 12 mandata.

Preostala dva idu HDZ-u i novopečenom članu stranke  ministru obrane Davoru Božinoviću. Najslabiji rezultat - sedam mandata- Kukuriku postiže u devetoj, ličko-dalmatinskoj jedinici.
Iako - bivši šef policije Ranko Ostojić u srazu s Božidarom Kalmetom i Darkom Milinovićem u utvrdi HDZ-a odnosi pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike