SLJEDEĆI VIKEND SANJKANJE / Snijeg pretvorio Plitvice u snježnu bajku! 'Gledala sam slike na internetu, ali u stvarnosti izgleda još impresivnije'

Bijele Plitvice su najljepše, reći će posjetitelji iako ih u ovo doba godine ima najmanje. Iako je palo samo nekoliko centimetara snijega, Nacionalni park izgleda kao naslikan

4.12.2023.
11:34
VOYO logo

"Ovo nam je prvi put da smo na Plitvicama i stvarno smo oduševljeni. Iz Splita smo inače, pa ne vidimo baš tako često snijeg", rekla je Anđela Dropulić, za Danas.hr. Njezin prijatelj Ivan Krželj iz Zadvarja rekao je kako su došli na jednodnevni izlet. Nisu pratili prognozu, ali su iskoristili slobodnu nedjelju kako bi otišli na Plitvice. Neki posjetitelji proveli su vikend u Nacionalnom parku.

"Došli smo jučer na Plitvice, tu smo prespavali u selu jednom pored i sad kad je snijeg napadao stvarno je savršeno" rekao je Matija Lešić iz Osijeka. Marija Gilbo dodala je kako već dugo planira posjetiti Plitvice i da ju je okolina oduševila. U ovo doba godine cijene ulaznica su najjeftinije. Za odrasle je 10 eura, za djecu 4,5 eura, a za mlađe od sedam godina ulaz je besplatan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Novo! /

Camping Plitvice uvode vanjske spa hidromasažne kade za luksuzni kamping doživljaj podno zvjezdanog neba

Image
Novo! /

Camping Plitvice uvode vanjske spa hidromasažne kade za luksuzni kamping doživljaj podno zvjezdanog neba

Plitvice od početka godine posjetilo 1,45 milijuna gostiju

Plitvice je najljepše razgledavati s brodova koji plove po jezerima. U nedjelju je bilo oko 1000 posjetitelja. Međutim, od početka godine do sada, Plitvice je posjetilo milijun i 450 tisuća posjetitelja. Tomislav Kovačević, ravnatelj NP Plitvička jezera kaže kako su financijski rezultati bolji nego ikada te će to iskoristiti za veliku rekonstrukciju hotela.

"Sad stalno nešto ulažemo u staze, rekonstrukciju restorana, tako da se dosta to vidi. Naravno, ulaže se puno i u zaštitu prirode, zato i jesmo ovdje", rekao je. U ovo doba godine ima puno domaćih gostiju, ali i posjetitelja s Dalekog istoka, dok na godišnjoj razini, najviše gostiju ima s Dalekog istoka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prvi put vidim ovako divne slapove. Predivan prizor, a uz to imali smo dosta sreće da vidimo prvi snijeg ove godine. Mislim da je to mnogo bolje, nego posjetiti ih u neko drugo doba godine", komentirao je Minung iz Južne Koreje. Jennifer iz Španjolske kaže kako je gledala fotografije preko interneta, ali je mnogo impresivnije u stvarnosti. Samo ovih nekoliko centimetara bilo je dovoljno da Plitvice pretvore u snježnu bajku, a idući vikend očekuje se dovoljna količina za sanjkanje i skijanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo