mladi lopovi / Tek mu je 14 godina: Ukrao stvari vrijedne 30.000 kuna, sakrio se pod stol i udario vlasnicu kuće

Image
Foto: Pixell

Četrnaestogodišnjaku je određen istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela

5.12.2019.
8:25
Pixell
VOYO logo

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je 29. studenog donijelo rješenje o pokretanju pripremnog postupka prema dvojici maloljetnih hrvatskih državljana (2002. i 2005.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela razbojničke krađe i teških krađa.

Postoji osnovana sumnja da je 14-godišnjak 21. studenog 2019. ušao u nezaključanu obiteljsku kuću u okolici Čakovca i uzeo mobitel i novac (u vrijednosti oko tisuću kuna), a kad ga je vlasnica zatekla kako se skriva ispod stola i htjela ga zadržati, odgurnuo ju je i udario šakom u glavu te pobjegao, piše Varaždinski.hr. Postoji osnovana sumnja i da je u studenom 2019. godine u mjestima u okolici Čakovca, u četiri navrata provaljivao u obiteljske kuće i iz njih uzimao novac i vrijedne predmete (u vrijednosti većoj od 30.000,00 kuna).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osnovano se sumnja da su obojica maloljetnika u studenom 2019. godine provalili u jednu obiteljsku kuću, ali u njoj nisu pronašli novac ni druge vrijedne predmete, te da je 17-godišnjak u srpnju 2019. godine provalio u podrumske prostorije druge obiteljske kuće odakle je uzeo i za sebe zadržao tri puške i više komada streljiva u vrijednosti većoj od 15.000,00 kuna.

Sutkinja za mladež Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila 14-godišnjaku istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo