TINEJDŽER OTIŠAO TRČATI PA SE IZGUBIO U ŠUMI KOD ZAGREBA: / HGSS krenuo u akciju, po noći se grijao lišćem

Image
Foto: HGSS

Sveukupno je u potragu bilo uključeno 43 člana HGSS-a

26.4.2019.
12:54
HGSS
VOYO logo

U srijedu navečer oko 22 sata Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja stigla je dojava zagrebačke policije o nestanku 16-godišnjeg tinejdžera.

On se uputio na trčanje iz sela Gornja Drenova nedaleko Zagreba, blizu Svetog Ivana Zeline, nakon određenog vremena javio se roditeljima kako je izgubljen. Pokušali su ga locirati preko mobilnih aplikacija, ali dolaskom na lokaciju mladića nije bilo, a mobitel mu se ugasio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na teren je izašlo 18 članova HGSS Stanice Zagreb koji su tragali cijelu noć, na terenu je bio i potražni pas. Na terenu su još bili i policija te 17 članova DVD-a Sv. Ivan Zelina. Rano ujutro u pomoć su pozvane Stanice: Krapina, Varaždin, Novska, Koprivnica, Čakovec, Ogulin, Karlovac i Samobor.

Sveukupno je u potragu bilo uključeno 43 člana HGSS-a. Helikopter MORH-a bio je u pripravnosti za polijetanje. U potrazi je korišten i dron sa termovizijskom kamerom, zapovjedno vozilo, quad vozilo i potražni psi. Jučer (četvrtak) u 08:25 tinejdžer se vratio neozlijeđen kući. Rekao da je prespavao u šumi, te kako bi mu bilo toplije pokrio se s lišćem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovim putem želimo se zahvaliti vatrogascima, policiji i Centru 112 na izuzetno dobroj suradnji.

Image
Image
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo