'TO JE REALNOST NAŠEG ZDRAVSTVA!': / Fotografija iz zagrebačke bolnice izazvala buru na Facebooku

Image
Foto: Facebook/I to je Zagreb

U Facebook grupi "I TO JE ZAGREB" jedan je čitatelj objavio fotografiju iz KB Dubrava koja možda i najbolje oslikava u kakvom je stanju hrvatsko zdravstvo, posebno neke zdravstvene ustanove.

17.10.2016.
14:29
Facebook/I to je Zagreb
VOYO logo

Naime, na ulazu Centra hitnog prijma stoji natpis "Oprez, vrata padaju!". Netko bi možda pomislio da je riječ o prizoru iz komedije, ali ako bi ozlijeđen zatražio liječničku pomoć, te da ga u tom trenutku još dodatno ozlijede ta vrata, sigurno mu nimalo ne bi bilo do smijeha.

"U zaokruženom dijelu piše: "Oprez, vrata padaju!" Već ste dovoljno jadni da ste se morali pojaviti na ovoj lokaciji - a onda još morate proći i kroz ova vrata. I to je realnost našega zdravstva!", napisao je korisnik koji je objavio fotografiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentari otkrivaju još neke grozne situacije s kojima se pacijenti te ustanove svakodnevno susreću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kada je kiša tada je dojam još grozniji - voda se slijeva niz stepenice jer su na gornjoj terasi očito napravili krivi nagib, a nemaju mozga staviti ni malu prepreku. Svi koji idu na hitnu moraju po tom potoku sići ...", napisao je isti korisnik.

"Kad sam nedavno bil na operaciji u bolnici, u kupaonici je curio sifon na lavabou... Bilo je potrebno doslovno pet minuta posla da se to složi, a da sam bil dovoljno pokretan da se sagnem, napravil bi to, bez ikakvog pribora i alata..... Upozoril sam i sestre i čistačicu da pozovu domara, jer bi i njima bilo lakše da ne gacaju po zmazanoj lokvi, no samo su odmahnule rukom.....", napisao je pak drugi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo