KOMENTIRAO SASTANAK / Plenković:'Milanović je najprimitivnije vrijeđao ministre, HDZ i mene. Dobro je da je Anušić bio na sastanku'

Što se tiče odnosa Vlade i predsjednika tu se ne mijenja ništa. Sukob nije nastao radi nas, nego u rujnu 2020. kada je Milanović odbio prijedlog imenovanja niza diplomatskih predstavnika i rekao da želi 50:50 pa se dodatno uzjogunio kada je jedan bivši čelnik Uprave jednoga društva bio uhićen. I tu je nastao problem

19.12.2023.
14:37
VOYO logo

Predsjednik Vlade Andrej Plenković predsjedao je sastankom sa županima i predstavnicima Udruge gradova i Hrvatske zajednice općina. Nakon toga dao je izjave za medije.

Plenković je na početku pozdravio domaćine, a osvrnuo se je i na afričku svinjsku kugu i prosvjede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon što smo poduzeli mjere protiv bolesti za koju nema lijeka uspjeli smo ono što je nalagala struka i uređene zemlje, a to smanjenje širenja bolesti. Tri broja govore sve o tome za razliku od kvazi-prosvjednika. Prije smo imali 800.000 svinja, eutanazirano je samo 35.000, tri posto. danas ih imamo 950.000. Dakle imao 150.000 svinja više nego u lipnju. To je apsurdan rezime onoga što se događalo posljednjih mjeseci. Poljoprivrednici su dobili novac da kupe zdravu svinju i prerade ih i povrh toga dizanje bio sigurnosti na gospodarstvima i farmama. Ja koga god anketiram ne bi znao ova tri broja nabrojati, dakle 800.000, 35.000 i 150.000", rekao je Plenković.

Image
Govor završio bećarcem /

Pavliček prozvao Plenkovića: 'Premijer je nervozan pa medijskim napadima pokušava diskreditirati prosvjed'

Image
Govor završio bećarcem /

Pavliček prozvao Plenkovića: 'Premijer je nervozan pa medijskim napadima pokušava diskreditirati prosvjed'

Plenković je komentirao i sastanak novog ministra obrane Anušića i predsjednika Milanovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Milanović je grubo i primitivno vrijeđao bivšeg ministra par godina, proglasio je HDZ nacističkom i korupcijskom te lopovskom strankom. Vrijeđao je i mene. Ništa ovo ne mijenja, dobro je da je bio taj sastanak. Što se tiče odnosa Vlade i predsjednika tu se ne mijenja ništa. Sukob nije nastao radi nas, nego u rujnu 2020. kada je Milanović odbio prijedlog imenovanja niza diplomatskih predstavnika i rekao da želi 50:50 pa se dodatno uzjogunio kada je jedan bivši čelnik Uprave jednoga društva bio uhićen. I tu je nastao problem ", rekao je.

Na pitanje o promjeni vlasništva u Fortenovi, ponovio je priču iz 2017. kada je bio problem Agrokora koji im je pao u naručje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo tada reagirali i spriječili domino efekt rušenja hrvatskog gospodarstva i došli do rješenja s privremenom upravom i kompanija je na tržištu od tada. Prijašnji vlasnik je birao gdje će uzimati kredite i tada su ti ljudi postali vlasnici, nismo ih mi birali. Ni danas ne ulazimo u to tko je vlasnik te kompanije nego da ona funkcionira i zapošljava ljude", rekao je premijer.

Komentirao je i aferu Mreža: "Afera Mreža nije afera Mreža, nego afera Mosta. Ovo je afera oporbenih stranaka. Prije svega Mosta. Tu treba inzistirati. Bivši savjetnik bivšeg ministra daje informacije nekom novinaru, ovaj ih prenosi nekome iz opozicije i koristi ih da bi rušio Vladu. Afera je oporbena. Može biti oporbena, medijska i bivšeg savjetnika, sigurno nije afera Vlade", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kada netko dođe izvana i vidi da smo mi na isti dan ušli u eurozonu i Schengen onda on kaže bravo. Onaj koji ne vidi dalje od Bregane ima provincijalnu logiku. Macron je do sada promijenio troje premijera i 67 ministara, a predsjednik je kraće nego ja premijer", rekao je.

Ponovio je i novinarima da bi trebali pisati da su samo dva ministra otišla zbog sumnje u korupciju i ne želi da mu se u javnom prostoru taloži teza o 30 ministara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrnuo se i na problem otpada u gradu Zagrebu.

"Odlaganje otpada u Zagrebu je problem grada, ali rekao sam da će Vlada pomoći. Nakon predstavljanja novog ministra gospodarstva održat ćemo sastanak", rekao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon premijera izjavu je dao ministar zdravstva Vili Beroš koji nije bio raspoložen za pitanja novinara.

KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo