Vlasnicima koji ne čiste za svojim psima kazna od tisuću kuna

6.3.2014.
16:41
VOYO logo

Iz opatijske gradske uprave dosad su više puta apelirali na vlasnike kućnih ljubimaca da počiste njihov izmet s javnih površina, a u posljednje vrijeme, kažu, komplimente na račun Opatije zasjenile su brojne primjedbe koje se odnose upravo na nečistoću obalne šetnice, parkova, dječjih igrališta i to isključivo zbog toga što vlasnici ne čiste za svojim psima.

Postavili su lani i kutije s vrećicama na šetnicu, organizirane su i akcije i predavanja kako bi se javnost dodatno senzibilizirala oko potrebe držanja razine čistoće u gradu koji živi od turizma, no rezultati su poražavajući. Iako se sve vlasnike kućnih ljubimaca ne može prozivati da su neodgovorni, jer čiste za svojim ljubimcima, očito je da su u Opatiji brojniji oni koji to ne čine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz gradske uprave podsjećaju ih da takvim ponašanjem krše odluku koja regulira držanje kućnih ljubimaca i da im zbog toga prijeti kazna od tisuću kuna. Najavljuju i skoru kontrolu, patroliranje komunalnih redara na najproblematičnijim mjestima, obalnoj šetnici, u parku Angiolina i dječjim igralištima, i upozoravaju neodgovorne vlasnike kućnih ljubimaca da neće biti milosti - ako ih zateknu da nisu počistili za svojim ljubimcem bit će novčano kažnjeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo