Bye, bye privatnostOd danas možete vidjeti tko čita vaše Fejs poruke

U nastojanju da poboljša komunikaciju preko pisanih poruka, Facebook je objavio obnovljenu iOS i Android verziju Messengera, aplikacije za razmjenu poruka preko ove društvene mreže.

Od danas možete vidjeti tko čita vaše Fejs poruke


Verzija Facebook Messenger 1.7 namijenjena je za iPhone i Android, a donosi tri nove pogodnosti. Applikacija vam omogućava da saznate tko je vidio vašu poruku, daje vam mogućnost da vidite odakle vam je prijatelj poslao poruku i omogućava znatno vizualno jasnije dopisivanje u realnom remenu.

"Novi Messenger klijent za iOS i Android čini mobilno dopisivanje znatno razgovornijim, osobito kada pišete grupi prijatelja u pokretu", rekao je glasnogovornik Facebooka za VentureBeat.

Možda najkorisnija karakteristika je ta da možete "vidjeti" koji je od vaših prijatelja pročitao vašu poruku.

Neki smatraju da je ovo opasno zadiranje u privatnost korisnika. Naime, današnja osobina Facebooka je da s drugima dijelite sve više dok obavljate čak i najjednostavnije operacije poput primjerice "lajkanja".

Ipak, drugi smatraju da nema ništa loše u tome da žrtvuju dio privatnosti kako bi dobili bolju konverzaciju jer se pretpostavlja da ćete željeti na ovaj način razgovarati s ljudima koji su vam ionako bliski, pa je možda više informacija u ovom slučaju - bolje.


Prethodni članci:
Google i Facebook mogli bi nestati u 5 do 8 godina (01.05.2012.)
Mračna strana Facebooka, Zuckerberga nije briga (08.05.2012.)
U ovom slučaju bolje bi vam bilo zaobilaziti Facebook (07.05.2012.)
Facebook sada ima više od 900 milijuna korisnika (24.04.2012.)
Dolazi Facebook mobitel! (25.04.2012.)
Jay-Z pokrenuo Facebook igru Empire (25.04.2012.)

Net.hr
08.05.2012.

web preporuke

Komentari

Svaštara

Strip poker

  • Sanny
  • Tavia
  • Alex
  • Nikolina
  • Petra
  • Svetlana