App CenterFacebook pokreće vlastiti App Store

Facebook pokreće trgovinu aplikacijama, koju će javnosti predstaviti u narednih nekoliko tjedana. Ovo će korisnicima i programerima omogućiti jednostavnije otkrivanje i promoviranje aplikacija s raznih mobilnih platformi.

Facebook pokreće vlastiti App Store

Facebookov App Center omogućit će korisnicima pronalazak novih aplikacija, bez obzira na to gdje ih namjeravaju pokretati – na webu, iOS-u ili Androidu. Jedini uvjet je taj da aplikacija ima neke veze s Facebookom.

Korisnici će moći pretraživati aplikacije prema kategoriji i ocjenama. Baš poput Appleova App Storea, i Facebookov App Center će korisnicima preporučivati određene aplikacije, između ostalog i one najpopularnije.

Najveća inovacija koju donosi App Center je njegova društvena komponenta. Umjesto jedne liste najboljih ili preporučenih aplikacija za sve korisnike, Facebook će preporučivati aplikacije svakom korisniku, i to na temelju onih aplikacija koje koriste njegovi ili njezini prijatelji.

Osim toga, programeri će moći naplaćivati aplikacije. I prije su programeri naplaćivali ono što je kupljeno unutar aplikacije, međutim sve dosad nisu imali mogućnost naplaćivati aplikacije kroz Facebook. Sada konačno i to mogu.

App Center trenutačno je dostupan u beta fazi, a svim korisnicima bit će dostupan u narednih nekoliko tjedana.

Vodič za developere možete pronaći ovdje.

Prethodni članci:
Facebook kupio još jednu aplikaciju - Glancee (08.05.2012.)
Mračna strana Facebooka, Zuckerberga nije briga (08.05.2012.)
U ovom slučaju bolje bi vam bilo zaobilaziti Facebook (07.05.2012.)
Dolazi Facebook mobitel! (25.04.2012.)
Je li Facebook previše platio za Instagram? (10.04.2012.)

Patricia Mezin
10.05.2012.

web preporuke

Komentari

Svaštara

Strip poker

  • Sanny
  • Tavia
  • Alex
  • Nikolina
  • Petra
  • Svetlana