FOTO/VIDEO:Ovo su Googleove naočale koje 'proširuju stvarnost'

Google na zaslon naočala donosi mnoštvo stvari koje će se prikazivati unutar perifernog vida. Softver je naravno Android Ovo su Googleove naočale koje 'proširuju stvarnost'

Google je upravo objavio dizajnerski koncept za svoje high-tech Google naočale budućnosti nazvavši ga Project Glass.


Riječ je o okviru naočala koje u uglu imaju mali ekran. Google na taj zaslon može donijeti mnoštvo stvari koje će se prikazivati unutar vašeg perifernog vida. Riječ je o tehnologiji proširene stvarnosti (augmented reallity), a softver pomoću kojeg se prikazuju stvari na zaslonu je naravno - Android.

Izgleda da ove naočale također mogu prepoznavati govor. Primjerice, ako biste željeli prijaviti lokaciju na Google +, jednostavno ćete to reći svojim naočalima.Project Glasses dolaze iz Googleova supertajnog X Labs tima koji je u Googleu zadužen za mnoge high-tech projekte kao što je primjerice projekt samovozećeg automobila.Kao što možete vidjeti, naočale izgledaju fantastično. Zbog toga najnoviji smartphone u džepu i najnoviji tablet u vašoj torbi izgledaju pomalo dosadni kada se usporede s ovom futurističkom vizijom budućnosti koju nam priprema Google.Prema pisanju New York Timesa, na tržištu će se ove naočale naći ove godine, a cijena će im biti kao cijena jednog prosječnog smartphonea.

Dobrodošli u budućnost!
anketa

Biste li nosili nove Googleove naočale?Prethodni članci:
E-mail u vašim očima? Videonaočale s GPS-om (16.01.2012.)
Google razvija naočale poput Terminatorovih (22.02.2012.)
Slijepac u Googleovom samovozećem autu (29.03.2012.)
Kako će Google izgledati za 20 godina? (29.03.2012.)

Net.hr
05.04.2012.

web preporuke

Komentari

Svaštara

Strip poker

  • Sanny
  • Tavia
  • Alex
  • Nikolina
  • Petra
  • Svetlana