Zavrzlama s identitetomKako je Salman Rushdie iskoristio Twitter da se naruga Facebooku

U analima Facebooka ovo teško da će biti zapamćeno kao najbolji potez ove društvene mreže.

Kako je Salman Rushdie iskoristio Twitter da se naruga Facebooku

Svjetski poznati autor Salman Rushdie, osvajač Bookerove nagrade za svoj roman "Djeca ponoći" otkrio je u ponedjeljak da mu je proteklog vikenda Facebook izbrisao njegov profil.

Kada je kompaniji poslao kopiju svoje putovnice kako bi dokazao tko je, uskraćeno mu je pravo da koristi ime "Salman" kao svoje pravo ime. Njegovo puno ime, koje gotovo nikada ne koristi je Ahmed Salman Rushdie.

U Facebooku se pojavila sumnja da se netko lažno predstavlja njegovim imenom, pa mu je račun po kratkom postupku suspendiran. Facebook nije spočetka odgovarao na zahtjeve da se taj profil ponovno osposobi. Tek kad je Rushdie na Twitteru objavio svoje frustracije, privukao je pažnju Facebooka.

“Nevjerojatno. Prije dva dana FB je deaktivirao moju stranicu kazavši mi da nisu vjerovali da sam to ja. Morao sam poslati fotografiju svoje putovnice kako bi im dokazao svoj identitet. Nakon toga rekli su mi da moram koristiti ime Ahmed koje se pojavljuje na mojoj putovnici i koje nikada nisam koristio. Nakon svega, re-aktivirali su moj FB račun, al kao 'Ahmed Rushdie' unatoč tome što me cijeli svijet poznaje kao 'Salman'. Kreteni. @MarkZuckerbergF? Slušaš li?”, objavio je Rushdie na svom Twitter profilu.

U roku od dva sata Facebook je ponovno vratio Rushdieov profil, a nakon toga kompanija mu je uputila i službenu ispriku.

Ovaj incident baca svjetlo na jednu važnu činjenicu koja se tiče regulacije na Facebooku; možete Facebooku reći kako god želite da se zovete, ali ako u Facebooku nekako otkriju ime koje vam piše na dokumentima, morat ćete koristiti to ime, a ne ono koje ste sami odabrali.


Net.hr
15.11.2011.

web preporuke

  • preporucamo.comNovo: usporedba mobitela

    Novo: usporedba mobitela

Komentari

Svaštara

Strip poker

  • Sanny
  • Tavia
  • Alex
  • Nikolina
  • Petra
  • Svetlana