Orašasti plodovi / Ideja i recept za okrugle kekse od lješnjaka

Image

Okrugli keksi od lješnjaka su ukusni i hrskavi keksi koji su idealni za bilo koju prigodu. Saznajte kako se pripremaju okrugli keksi od lješnjaka.

4.3.2023.
15:01
VOYO logo

Ovi okrugli keksi od lješnjaka se brzo i jednostavno pripremaju, a jedna od prednosti je što se sastojci lako nalaze u svakoj trgovini.

Okrugli keksi od lješnjaka sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 200 g lješnjaka
  • 150 g šećera
  • 150 g maslaca
  • 250 g brašna
  • 2 žumanjka
  • prstohvat soli

Kako se pripremaju okrugli keksi od lješnjaka?

Za početak pripreme okruglih keksa od lješnjaka zagrijte pećnicu na 180°C. Lješnjake stavite u posudu za mućenje i meljite ih dok ne dobijete sitne mrvice. U jednoj posudi pomiješajte brašno, šećer i prstohvat soli. Dodajte maslac i izradite tijesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajte žumanjke i mljevene lješnjake u tijesto. Mijesite dok ne dobijete glatko tijesto. Ostavite tijesto u hladnjaku da se odmori najmanje 30 minuta. Oblikujte tijesto u male kuglice i stavite ih na lim obložen papirom za pečenje.

Pecite kekse 15-20 minuta, dok ne zamirišu. Ostavite da se ohlade prije posluživanja. Ovi ukusni okrugli keksi od lješnjaka savršeni su za svaku prigodu, a posebno za blagdane kada želite poslužiti nešto ukusno i posebno. Ako želite dodati malo više arome, možete dodati vaniliju ili cimet u tijesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo