Ciganski gulaš za jesenske hladnoće

Dolaze i prve hladnoće, a što najbolje grije tijelo od vrućeg zalogaja? Umjesto juhe, predlažemo gulaš. Priprema se u cijelom svijetu na nebrojeno načina i od različitih namirnica.

6.10.2010.
15:25
VOYO logo

Sastojci:

35 dag govedine 35 dag svinjetine 10 dag mesnate dimljene slanine 50 dag luka 2 zelene i crvene paprike 2 dag masti ili malo ulja 3 češnja češnjaka 2-3 žlice slatke ili ljute (po ukusu) mljevene crvene paprike 3 žlice juhe 5 malih rajčica sol, papar 1 žličica brašna

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema:

Očistiti luk, narezati ga na ploške, oprati papriku, očistiti od sjemenki i narezati na rezance. Slaninu narezati na kockice i popržiti na malo masti dok ne dobije zlatnu boju, dodati luk, usitnjeni češnjak i papriku i pustiti da se dinsta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

arti-200911130306006 Za to vrijeme meso narezano na kockice posoliti, popariti pa dodati povrću.

U 3 žlice juhe razmutiti mljevenu papriku i dodavati smjesu gulašu za vrijeme dinstanja. Rajčicu preliti s vrelom vodom, oguliti i narezati na kriške pa dodati gulašu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

arti-200911300491006 Sve skupa dinstati dok meso ne postane mekano. Po izboru, možete dodati i jedan krumpir narezan na kockice. Da bi dobili gustoću, u malo vode razmutite brašna i dodajte gulašu.

Poslužite vruće uz kruh, tjesteninu ili rižu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201006210463006 arti-201006010347006 arti-201002260512006 arti-201001210385006 arti-200911130306006 arti-200910120436006

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo