Obavijesti

Lifestyle

Komentari 35

Trikovi kako napraviti savršenu janjetinu - evo što je potrebno

Trikovi kako napraviti savršenu janjetinu - evo što je potrebno
1

Najbolje vrijeme za nabavu ove janjetine jest od siječnja do lipnja, a meso janjaca je staro od tri tjedna do tri mjeseca. Bogato je proteinima, vitaminima i mineralima

VIDEO

Paška janjetina svoj božanstveni okus i mekoću duguje posebnom uzgoju i ispaši janjaca koji se hrane travom između kamena prepunog soli zahvaljujući buri i soli iz morskih dubina. Time i raznim mediteranskim travama koje janjci pojedu aromatizira se meso prije nego što završi u pećnici.

Najbolje vrijeme za nabavu ove janjetine jest od siječnja do lipnja, a meso janjaca je staro od tri tjedna do tri mjeseca. Bogato je proteinima, vitaminima i mineralima zahvaljujući posebnom tretmanu. Zato je ova janjetina vrlo kvalitetna i cijenjena, a prije same pripreme preporučuje se marinirati je u suhoj ili tekućoj marinadi s mediteranskim začinima, poput ružmarina, majčine dušice, mažurana i lovora.

Najpoznatiji načini pripreme su na ražnju i pod pekom. Prije ražnja meso se mora dobro začiniti, a zatim se premazuje pivom, vinom ili vlastitom kombinacijom začina i tekućine. Slično se priprema i za peku, samo što joj se dodaju krumpiri koji porumene u soku od mesa. No većinom se ova janjetina priprema doma, u pećnici.

Također se dodaju krumpiri, ali i povrće kako bi poprimilo što više aroma. Priprema se i uz tijesto u bogatom umaku, u juhama, raguima, pašticadi ili pak u pitama. Začiniti se može i senfom, kuhati s vinom, ali i jesti uz vina poput rizlinga, opola ili caberneta. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 35

VIDEO

Horoskop slavnog astrologa iz renesanse: Na koji dan si rođen u mjesecu, takvo breme nosiš
SUDBINA U ZVIJEZDAMA

Horoskop slavnog astrologa iz renesanse: Na koji dan si rođen u mjesecu, takvo breme nosiš

Svaki dan u mjesecu ima svoje karakteristike koje utječu na formiranje osobnosti, životne izbore, želje, sumnje i strahove. Giordano Bruno objasnio ih je još u 15. stoljeću

Evo kako saditi rajčice da vam daju bogate plodove mjesecima
MALE VRTLARSKE TAJNE

Evo kako saditi rajčice da vam daju bogate plodove mjesecima

Što dublje zakopate sadnicu rajčice, ona će razviti veći i jači korijen. Što više korijena ima, ona će moći apsorbirati više hranljivih tvari i vode. Dodatni korijeni će pomoći biljci da ostane uspravno pod pritiskom vjetra
Što smo stariji to je važnije što jedemo: Najzdravije namirnice za one preko 50 godina
TIJELO MIJENJA POTREBE

Što smo stariji to je važnije što jedemo: Najzdravije namirnice za one preko 50 godina

I kod žena i kod muškaraca, s vremenom se smanjuje sposobnost proizvonje inzulina, što dovodi do neravnoteže šećera u krvi i mogućeg razvoja dijabetesa tipa 2