Konkurencija Facebooku?Microsoft pokrenuo novu društvenu mrežu – So.cl

Microsoft pokrenuo novu društvenu mrežu – So.cl

Microsoft je upravo pokrenuo So.cl, novu društvenu mrežu koja bi trebala konkurirati Facebooku i Googleu +.

So.cl je eksperimentalni projekt Microsofta koji kombinira društveno umrežavanje i pretraživanje interneta kako bi promovirao učenje. Na stranici korisnici mogu pratiti pretraživanje svojih prijatelja i njihove interese. Ova društvena mreža (izgovara se "social") ipak nije primarno usmjerena na to da zamijeni "alate za pretraživanje i društveno umrežavanje" te koristi minimalan broj funkcija, kako se navodi na web stranicama So.cl.

Kompanija očekuje da će studenti i dalje koristiti svoje postojeće društvene mreže, kao što su Facebook, Twitter i Linkedin, te postojeće alate za pretraživanje – Google i Bing.No, So.cl pomaže studentima da pronađu i dijele web stranice koje ih zanimaju kad nešto zajedno istražuju. Tako primjerice mogu zajedno gledati video i kreirati "bogate postove" na način da prikupe i zajedno prikažu raznovrsne vizualne web sadržaje.

Ovaj projekt rezultat je zajedničkih nastojanja laboratorija FUSE u sklopu Microsoft Researcha i sveučilišta Washington, Syracuse i New York. Microsoft se nije odlučio na model pozivnica, nego je omogućio svim zainteresiranim korisnicima da se pridruže ovoj mreži.

"So.cl je eksperimentalni istraživački projekt koji je usredotočen na budućnost socijalnih iskustava i učenje, posebice među mladim ljudima", istaknuo je glasnogovornik Microsofta u izjavi za javnost.

So.cl koristi autentifikaciju preko Facebooka ili preko računa Windows Live. Ako se prijavite preko Facebooka, ne brinite, So.cl neće objavljivati sadržaje koje objavite na svom zidu na Facebooku, obećao je Microsoft.

Kao i na Twitteru, i ovdje možete pratiti određene korisnike. Kao i na Pinterestu, i ovdje možete pratiti određene kategorije. Mreža je više nalik Googleu + mreži nego Facebooku, no zasad nema opcije da možete objavljivati fotografije. Microsoft kaže da je to opcija koju će uskoro uvesti. Umjesto "lajkanjka" korisnici se mogu "nasmijati" na postove drugih korisnika.

Prethodni članci:
6 razloga za i 5 razloga protiv Windows Phonea (15.05.2012.)
Googleov Android će prestići Windowse do 2016. (30.03.2012.)
Kako će nas Microsoft uvjeriti da kupimo Windows tablet? (25.01.2012.)
Windows 8 Kill Switch: san svih hakera (27.03.2012.)
Windows 8 u prodaju dolaze u listopadu (20.03.2012.)

Net.hr
21.05.2012.

web preporuke

  • preporucamo.comNovo: usporedba mobitela

    Novo: usporedba mobitela

Komentari

Svaštara

Strip poker

  • Sanny
  • Tavia
  • Alex
  • Nikolina
  • Petra
  • Svetlana