Bolesna zabavaVraća se Carmageddon, najgadnija igra svih vremena

'Heroj' u ovoj igri je manijak koji se ceri za volanom automobila, a njegovo 'pobjeđivanje' znači ubijanje pješaka koliko god je to više moguće.

Vraća se Carmageddon, najgadnija igra svih vremena


Iznimno kontroverzna videoigra Carmageddon koja se prvi put na tržištu pojavila krajem 90-tih pokušava prikupiti novac kako bi tinejdžerima (ali i odraslim među vama) koji su željni krvi ponovno mogla pružiti bolesnu zabavu.

Igra je dosada prodana u više od 2 milijuna kopija, unatoč tome što je žestoko kritizirana zbog nasilja koje se sastoji u tome da vozilom gazite pješake u krvavoj bljuzgavici, a za svako ubojstvo bivate nagrađeni bodovima.

  • Krvoproliće na ulicama


Britanska tvrtka Stainless Games namjerava preko stranice Kickstarter prikupiti 400.000 dolara od donatora kako bi je ponovno pokrenula. U samo nekoliko dana od donatora su uspjeli prikupiti gotovo trećinu sredstava, točnije 160 000 dolara.

Prvi Carmageddon objavljen je 1997. godine. Iste godine britanski ured za filmsku klasifikaciju BBFC odbio im je dati dozvolu za njeno puštanje na tržište.

Iako je nazivaju "najgadnijom igrom na svijetu", čini se da je nasilje upravo ono što "prodaje" ovakve igre.

Nova inačica igre pod nazivom Carmageddon: Reincarnation tržištu bi se trebala pojaviti u veljači iduće godine. Osim gaženja pješaka, bodovi u igri se dobivaju i frontalnim automobilskim sudarima.

"Carmageddon je ponovno tamo gdje pripada. Mi smo krenuli na putovanje koje će ponovno pokrenuti brand i želimo da nam se pridružite na tom putu", poručili su iz Stainless Gamesa.Prethodni članci:
Jay-Z pokrenuo Facebook igru Empire (25.04.2012.)
Mobilne igre su najpopularnije aplikacije na mobitelima (07.07.2011.)
Crveni križ: Računalne igre krše ljudska prava! (09.12.2011.)
Igračka za bogate: Ferrari F1 simulator za 300.000 € (26.11.2011.)
Najprodavanija igra svih vremena (18.11.2011.)
Nasilje u videoigrama prevršilo je svaku mjeru (22.12.2011.)

Patricia Mezin
11.05.2012.

web preporuke

Komentari

Svaštara

Strip poker

  • Sanny
  • Tavia
  • Alex
  • Nikolina
  • Petra
  • Svetlana