Upozorenje iz Googlea'I Facebook i Apple guše slobode na internetu'

Suosnivač Googlea Sergey Brin izjavio je da se sloboda interneta danas suočava s prijetnjom većom nego ikada prije u svojoj povijesti.

'I Facebook i Apple guše slobode na internetu'

Načela otvorenosti i univerzalnog pristupa koja su utemeljena od samih početaka stvaranja interneta, suočavaju se najvećom prijetnjom ikada, rekao je suosnivač Googlea Sergey Brin u intervjuu objavljenom u ponedjeljak u britanskom listu Guardian.

Brin tvrdi da prijetnja slobodi Interneta dolazi od kombinacije različitih faktora, uključujući i povećanje napora vlada da kontroliraju pristup internetu i komunikaciju svojih građana.

On je također rekao kako pokušaji industrije zabave da unište piratstvo i rast restriktivnih walled gardensa, kao što su Facebook i Apple, koji čvrsto kontroliraju koji se softver smije pojaviti na njihovim platformama, također dovode do sve većih ograničenja na internetu.

"Postoje vrlo snažne sile koje su se postrojile protiv otvorenog interneta na svim stranama svijeta", izjavio je Brin dodajući: "Ja sam zabrinutiji nego što sam bio u prošlosti. To je zastrašujuće."

On je rekao da ga brinu i napori zemalja poput Kine, Saudijske Arabije i Irana koji pokušavaju cenzurirati i ograničiti korištenje interneta.

Brin je za rast Facebooka i Applea, koji imaju svoje vlastite vlasničke platforme i kontrolu pristupa svojim korisnicima, rekao da riskiraju da uguše inovaciju i "balkaniziraju" web.


Prethodni članci:
Nevjerojatan Googleov rast prihoda (13.04.2012.)
Googleov Android tablet stiže sredinom ove godine (02.04.2012.)
Ovo su Googleove naočale koje 'proširuju stvarnost' (05.04.2012.)
Ovo je tajna zbog koje je Apple uspješniji od Googlea (26.03.2012.)
Zaposlenici Googlea sretniji su od zaposlenika Facebooka (23.03.2012.)


Net.hr
16.04.2012.

web preporuke

Komentari

Svaštara

Strip poker

  • Sanny
  • Tavia
  • Alex
  • Nikolina
  • Petra
  • Svetlana