RUKOMETAŠICE SE VRATILE KUĆI / Brončane rukometašice kući donijele prvu medalju za ženski rukomet. Svjetski mediji pišu o hrvatskoj bajci

Rukometašice su Hrvatskoj dale sjaj u tami koji je bio i više nego potreban.

21.12.2020.
20:20
VOYO logo

Brončane rukometašice vratile su se kući. Hrvatskoj su za Božić donijele prvu žensku rukometnu medalju od neovisnosti.  I to europsku broncu - ujedno prvu medalju za ženski rukomet u hrvatskoj povijesti! Uspjeh je tim slađi ako znamo da su svladale ekipu Danske na njihovom terenu.

Unatoč sveprisutnim epidemiološkim mjera, dvjestotinjak navijača i članova obitelji došlo je pozdraviti Kraljice šoka u Zračnu luku Franjo Tuđman. Emotivni susret, ali i poruke bližnjih koji nisu uspjeli doći - donosi Donna Diana Prćić.

Ovacije za senzacionalne kraljice šoka koje su s broncom oko vrata stigle doma.

Emotivan susret iznenađenja bio je s kapetanicom Ivanom Kapitanović - prvom vratarkom koja zbog ozljede nije mogla nastupiti na ženskom Euru. Od autsajderica do pisanja povijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Oživjele ženski rukomet /

Upoznajte fantastičnih 18: Hrvatske rukometašice javile su se Šprajcu nakon pobjede

Image
Oživjele ženski rukomet /

Upoznajte fantastičnih 18: Hrvatske rukometašice javile su se Šprajcu nakon pobjede

"Predivna priča, predivna bajka. Neopisivo, sretni smo. Ne znam kako da vam opišem, lupa mi srce milion na sat", kazala je Ćamila Mičijević, rukometna reprezentativka.

"Ja ne znam što da vam kažem, to je stvarno nešto što se ne može objasniti riječima, ispisali smo povijest jer smo to zaslužili zato što nitko nije uspio napraviti ovakvu atmosferu i ovakav tim", kazala je Katarina Ježić, rukometna reprezentativka.

Uz virtualni susret, podrška je stigla i na lice mjesta - 200-tinjak članova obitelji, prijatelja i navijača na zračnoj luci usprkos strožim epidemiološkim mjerama na snazi.

"Došao sam iz Petrinje. Želim podržati naše cure i podržavao sam ih od prvog dana, a došao sam sad i sam", kazao je Predrag Cvepar, navijač iz Petrinje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


"Došli smo pričekali cure, pogotovo jer je Katarina Ježić rekla da ih dočekamo", kazao je Domagoj Durbek, navijač iz Vrbovca.

Najveće rukometne nacije su padale, a naše rukometašice pobijedile pet od šest odigranih utakmica. Za povijesnu broncu pala je Danska u Danskoj.

"Stvarno smo kao obitelj. Mjesec dana od nula do 24 skupa bez ikakvih trzavica. To je naša najveća snaga",kazala je  Tea Pijović, rukometna reprezentativka.

Ali tajne uspjeha, ako se pita trenera - nema.

"Mi smo jednostavno išli mojom filozofijom života i sporta, da je sport prije svega osmjeh, da je sport prije svega zabava, a ne posao. Daš sve od sebe, a što će biti, svi treniraju", kazao je Nenad Šoštarić, trener ženske rukometne reprezentacije.

Za svaki uspjeh su zaslužni i njihovi bližnji. Otac Ćamile Mičijević puca od ponosa u Mostaru.

"Ostvarivali smo kontakte svaki dan i čuli smo se, pa sam ja diktirao kako će igrat kako bi poboljšali igru reprezentacije i sve bolje i bolje su igrali", kazao je Mujo Mičijević
otac rukometašice Ćamile Mičijević.

U Stablini pokraj Ploča od sinoć se slavi zbog Tee Pijević - od rođaka, prijatelja do susjeda.

"Reakcije su kao i nakon svake utakmice do sad, preponosni smo", kazao je 
Robert Pijević, rođak rukometašice Tee Pijević.

"Ajme, fenomenalno, opet smo pratili kod Teeinih doma. Bilo je fenomenalno, očekivalo smo pobjedu. Naše cure imaju srce i ponos i znali smo da će tako i biti", rekla je Petra Radoš, prijateljica rukometašice Tee Pijević.

Medaljom su osigurale plasman na svjetskom prvenstvu iduće godine, a želja i cilj igrati na Olimpijskim igrama. Do tada, rukometašice su Hrvatskoj dale sjaj u tami koji je bio i više nego potreban. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike