BOMBA IZ AMERIKE: / Stipe Miočić brani UFC pojas u Hrvatskoj protiv legendarnog borca?

Image
Foto: AFP, Rey Del Rio

Agent Stipe Miočića, stanoviti Anthony Obradovich, u utorak je na Facebooku objavio zagonetni status koji je zagolicao maštu ljubitelja MMA u svijetu.

13.9.2016.
17:38
AFP, Rey Del Rio
VOYO logo

Naime, sljedeći protivnik UFC prvaku u teškoj kategoriji u borbi za obranu naslova mogao bi biti legendarni bivši UFC prvak Cain Velasquez, a nagađa se da bi se borba mogla održati u Hrvatskoj. Ovo je itekako mogući rasplet. Iz razloga što se Velasquez nalazi visoko na ljestvici Miočićevih izazivača. Bivši je prvak koji ima veliku bazu svojih obožavatelja, a samim time je i jako marketinški isplativ. Poznato je kako čelnici UFC organizacije Dana White i braća Fertitta jako vole miris novca i upravo vođeni zaradom najčešće organiziraju evente na kojima bi dobro zaradili.

HRVATSKA I DALJE IMA PRVAKA: Miočić preživio nokdaun i obranio UFC pojas premlativši Overeema

Velasquez uskrsnuo kao 'phoenix iz pepela'

Što se tiče Velasqueza, američki Meksikanac se vratio na UFC-u 200 slavljem protiv Travisa Brownea. Bio je to njegov prvi nastup nakon gubitka titule na UFC-u 188 i meča protiv Fabricija Werduma koji su mnogi okarakterizirali kao najgori u njegovoj dosadašnjoj karijeri. Nakon toga, Velasquez je uskrsnuo kao "phoenix iz pepela". Na UFC 200 eventu Velasquez je bio uvjerljiv protiv Brownea, pozicija na rang ljestvici, ali i činjenica da javnost obožava ovog borca, mogli bi biti presudni za određivanje Miočićevog sljedećeg izazivača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

https://vine.co/v/5JXiJ2IdDaM

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POŠTO BATINE? Pretučeni Overeem zaradio mnogo više od svjetskog prvaka Miočića

Okršaj Miočića i Velasqueza u Hrvatskoj bio bi marketinški isplativ, ali...

Okršaj Miočića i Velasqueza zasigurno bi bio i jako marketinški isplativ, posebno kad bi se taj UFC event održao u Hrvatskoj. Sad zamislite. Hrvat brani pojas prvaka pred svojom publikom. Nacija bi poludjela, tražila bi se karta više. Po prvi puta u povijesti jedan hrvatski MMA borac brani naslov prvaka u svojoj domovini, što marketinški ima jaku podlogu. Uz to, UFC je u travnju održao svoj prvi event u Zagrebu, a reakcije su bile i više nego pozitivne.

Image

Zagreb je pokazao da može organizirati UFC event

Puna Arena Zagreb, sjajna atmosfera, vrhunske borbe, sjajno domaćinstvo Zagreba...Međutim, jedno je održati “Fight Night” priredbu, a drugo PPV event čija prodaja najviše uspjeha ima u SAD-u pa je vremenska razlika velik problem i velik potencijalni financijski gubitak za organizaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

OVEREEM OPTUŽIO MIOČIĆA DA JE VARAO: Na kraju ga demantirala snimka, a Nizozemac je ostao posramljen

Uz Velasqueza za napad na pojas Stipe Miočića spominju se još dva velika UFC imena, ali za njihov ulazak s Miočićem u oktogon ipak su manje šanse. To su također bivši UFC prvaci u teškoj kategoriji Junior dos Santos i Fabricio Werdum, ali ovaj potonji unatoč tome što je prvi Miočićev pratitelj na rang ljestvici, teško će dobiti šansu za brzi revanš i povratak na tron. Iako Werdum je na UFC-u 203 pobijedio Travisa Brownea, ta borba bila je daleko od uzbudljive priče i Dana White baš i nije oduševljen njegovom predstavom protiv Brownea. što bi značilo da će teško dobiti priliku za pojas.

Image
Foto: Screenshot: You Tube

Dos Santos se vraća u fokus Dana Whitea

Junior dos Santos je trenutačno četvrti na ljestvici najboljih teškaša svijeta u cijenjenoj organizaciji UFC. Da nije kojim slučajem izgubio nokautom od Alistaira Overeema, Dos Santos bi vrlo vjerojatno proteklog vikenda u Clevelandu napao Stipin pojas. Ali to se nije dogodilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP

Bivši prvak je u međuvremenu nastupio na UFC Fight Night u Zagrebu, te je impresivnom predstavom protiv Bena Rothwella podsjetio na svoje najbolje dane kad je bio UFC prvak i vodio veliku borbu s Velasquezom. U slučaju da se Velasquezov nastup izjalovi zbog nekog razloga, za očekivati je da će upravo “Cigano” uskočiti protiv Stipe. Posebno jer ga je već svladao u prosincu 2014. godine. E, to bi bila prava borilačka poslastica.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo