Gradski derbi / Cibona protiv Cedevite pružila odličan otpor pa posustala u zadnje dvije minute

Image
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL

Na odmoru je bilo 46:41 za Cibose, no Cedevita je boljim drugom poluvremenom slaviva pobjedu u 23. kolu ABA lige

20.2.2017.
20:16
Dalibor Urukalović/PIXSELL
VOYO logo

U susretu 23. kola ABA lige Cedevita je u Domu Dražena Petrovića bila bolja od Cibone s 89:85. Cibosi su pružili jak otpor, ali u ključnim trenucima povukao je Ryan Boatright i Cedevita je otišla do pobjede, izviještava portal Sportnet.

Gradski derbi nije imao neki poseban naboj, ponedjeljak, termin u 18 sati, loši rezultati Cibone već duže vrijeme i nije se osjećalo oko dvorane da je na rasporedu derbi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je ovo bio važniji dvoboj Cedeviti nego Ciboni koja samo odrađuje posao u regionalnoj ligi te je okrenuta drugim natjecanjima, svježi osvajač Kupa Krešimira Ćosića nije lako došao do pobjede. Tek u završnici nakon velike borbe uspjela je Cedevita upisao pobjedu.

U zadnje dvije minute Cibona u napadu gotovo ništa nije napravila, nije bilo ideje i kvalitetne akcije dok je Cedevita s druge strane zahvaljujući Boatrightu bez problema poentirala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cibona je bolje krenula u susret i već početkom druge četvrtine vodila je s dvoznamenkastom prednosti da bi u posljednjih pet minuta prvog dijela Boatright ubacio 13 poena i vratio Cedevitu u igru.

Na odmoru je bilo 46:41 za Cibose i nije dugo trebalo čekati da gosti preuzmu vodstvo. Već u prvoj polovici treće četvrtine, Cedevita je došla do preokreta, ali nije se i potpuno odvojila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cibona je stalno bila za petama, a u završnici je i povela tricom Bošnjaka.

Odmah odgovara Cedevita tricom Boatrighta koji odmah zatim i krade loptu te dodaje još i slobodno bacanje za 85:82. Posljednju priliku Cibona je imala u zadnjoj minuti kada je Žorić blokirao Jamesa, kontru je povukao Bošnjak i pokušao tricom poravnati, ali nije pogodio i priči je bio kraj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod Cedevite Boatright je ubacio 24 poena, a po 13 su dodali Shurna i Tomas. Kod Cibone Sulejmanović je ubacio 21 poen uz šest skokova, a Žorić je dodao 15 poena, donosi Sportnet.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo