DAVOR FILIPOVIĆ SE HVALI DA JE BIO KOŠARKAŠ: / Evo što sve znamo o tom dijelu života HDZ-ovog kandidata za zagrebačkog gradonačelnika

Image

Filipović je bio hrvatski reprezentativac u mlađim uzrastima, a bio je i član reprezentacije koja je osvojila zlato na Europskom prvenstvu 2002.

16.4.2021.
10:51
VOYO logo

HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba Davor Filipović tijekom kampanje nekoliko puta je naglašavao da se bavio svojim najdražim sportom - košarkom te da će kao gradonačelnik vratiti zagrebački košarkaški klub Cibonu, posrnulog europskog velikana, na staze stare slave.

Image
SUČELJAVANJE KANDIDATA ZA GRADONAČELNIKA ZAGREBA: /

Filipović napao Klisovića: 'Ne nabacujte se blatom na poštene HDZ-ovce'

Image
SUČELJAVANJE KANDIDATA ZA GRADONAČELNIKA ZAGREBA: /

Filipović napao Klisovića: 'Ne nabacujte se blatom na poštene HDZ-ovce'

Filipović se aktivno bavio košarkom, bio je i hrvatski reprezentativac u mlađim kategorijama . Bio je i član slavne generacije koja je 2002. godine osvojila juniorsko europsko zlato. U toj je ekipi igrao s košarkašima koji su kasnije napravili respektavbilne karijere poput Marka Tomasa, Marka Banića i Roka Ukića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije se istaknuo

Na prvenstvu je igrao 26 minuta protiv Latvije i postigao tri poena, a nakon toga niti u jednom drugom susretu nije igrao više od tri minute i postigao sveukupno osam poena. Ubacio je tek jedan šut od 12.

Njgovu statistiku možete pogledati OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sljedećem natjecanju, U19 Svjetskom prvenstvu na kojemu je hrvatska završila kao četvrta Filipović je postigao ukupno 20 poena (prosječno 2,5) s minutažom 15 minuta po utakmici.

Nakon toga, na Europskom prvenstvu 2004. Filipović je imao skoro punu minutažu u dvije utakmice, u dvije je bio po sedam minuta, a na tri nije niti zaigrao. Filipović je to natjecanje završio s prosjekom od 1,8 poena, a Hrvatska je bila 12.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Australski reprezentativac Aaron Bruce (u sredini), Roko Ukić (desno) i Davor Filipović

Povratak u Hrvatsku

Filipović je kao junior igrao za reprezentaciju na sva tri velika natjecanja, a nakon što je prošao mlađe kategorije u KK Splitu otišao je u SAD, na studij Business Managementa na sveučilište Fairleigh Dickinson u New Jerseyu. Tamo je bio član košarkaške momčadi tog sveučilišta.

Sveučilišnu statistiku pogledajte OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslije razdoblja u SAD-u vratio se u Hrvatskuu kojoj je od 2004. do 2006. igrao za Alkar iz Sinja gdje je imao prosjek 2.9 koševa u 13 minuta igre., a u sezoni 2009./10. igrao je za niželigaša Jadran iz Rijeke.

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo