'underhand' / Ovaj košarkaš jedini u ligi izvodi slobodna bacanja poput legendarnog Barryja

Iako se brojni srame tako šutirati, Rick Barry (jedan od najboljih krilnih igrača svih vremena) je šutirao tako i imao prosjek od 90 posto kroz karijeru

14.10.2016.
8:12
VOYO logo

Mnogi centri su poznati po lošem izvođenju slobodnih bacanja, a u NBA ligi su trenutno najgori izvođači Drummond, Jordan i Howard koji imaju ispod 50 posto uspješnosti sa linije 4,57 metara. 

No, 19-godišnji centar Houstona, Chinanu Onuaku, ne želi biti u tom društvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stoga je postao poznat zbog svog posebnog načina šutiranja.

Njega su Rocketsi ove godine izabrali kao 37. picka, a na pripremnoj utakmici protiv New Orleansa (116:104) u Pekingu demonstrirao je 'underhand' izvođenje slobodnih bacanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To se izvođenje razlikuje od uobičajenog po tome što se šutira s obje ruke odozdo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako se brojni srame tako šutirati, Rick Barry (jedan od najboljih krilnih igrača svih vremena) je šutirao tako i imao prosjek od 90 posto kroz karijeru. Najbolje je izvodio slobodna bacanja 1978./1979. kad ih je ubacivao 94,7 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ovaj način je Wilt Chamberlain pokušao popraviti užasne postotke slobodnih bacanja, ali nije mu pošlo za rukom, pa se onda vratio svom standardnom 'bacanju cigli'.

Barry je želio naučiti Shaquillea O'Neala tehnici 'underhanda', no Shaq mu je uzvratio da "Barry nema što njemu pričati o slobodnim bacanjima" i da bi "radije fulao svako slobodno bacanje, nego da šutira odozdo".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo