ŠARIĆEVA DOMINACIJA: / Šiši natrpao koš Toronta te bio najbolji skakač i asistent utakmice u kojoj ostao na korak do triple-doublea

Image
Foto: AFP

Šarić je ogled završio sa 18 poena, deset skokova i devet asistencija

22.12.2017.
8:17
AFP
VOYO logo

Košarkaši Philadelphia 76ersa prosuli su prednost od 22 poena razlike u odnosu na Toronto Raptorse i upisali novi poraz bez Joela Embiida dokazavši još jednom koliko su ovisni o njegovim igrama. Završilo je 114-109 za kanadsku momčad koja je situaciju u svoju korist okrenula serijom 22-2 u kojoj se domaćini nisu proslavili niti šutevima niti dodavanjima.

Bez Embiida koji je odigrao samo 54 od mogućih 277 utakmica otkako je kao treći izbor drafta 2014. godine pristupio NBA ligi, 76ersi ove sezone imaju 1-7. U ovom posljednjem porazu najviše im je štete nanio DeMar DeRozan ubacivši rekord karijere od 45 poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šarić odličan, Bender neprecizan

Odličan je u redovima poraženog sastava bio hrvatski reprezentativac Dario Šarić kojem je tek jedna asistencija nedostajala do triple-double učinka. Za 36 minuta provedenih u igri Šarić je bio vrlo zapažen napadački (18 poena) pri čemu je trošio malo lopti (šut 7-10), a dominirao je pod koševima (deset skokova) i u distribuciji lopte (devet asistencija), s time da je u te dvije kategorije ostvario bolje brojke od svih igrača koji su nastupili u utakmici u Wells Fargo Centru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Puno slabiji učinak od Šarića imao je Dragan Bender, no njegovi su Phoenix Sunsi slavili protiv Memphis Grizzliesa 97-95. Bender je krenuo s klupe, ali dobio 32 minute dugu priliku za dokazivanje, no i propustio istaknuti se napadački u njoj. Tek 1-8 iz igre, od čega 1-6 za tri poena bili su dostatni za tek četiri poena (bacanja 1-2) kojima je dodao i pet skokova.

Cavsi ne posustaju

Još šuterski gori od njega bio je Kristaps Porzingis za New York Knickse koji je promašio svih jedanaest pokušaja protiv Bostona, ali čak i unatoč tome Celticsi nisu stigli do pobjede. Jesu zato Cleveland Cavaliersi (bez Ante Žižića) protiv Chicago Bullsa uz 34 koša, šest uhvaćenih lopti i devet asistencija LeBrona Jamesa za dvanaestu uzastopnu domaću pobjedu momčadi i devetnaestu u posljednjoj 21 utakmici. Rookie Lauri Markkanen zabio je 25 za Bullse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

San Antonio Spursi su poraženi kod Utah Jazza 89-100 za koje je blistao Rodney Hood s 29 koševa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NBA liga, rezultati:

Cleveland Cavaliers - Chicago Bulls 115-112

Philadelphia 76ers - Toronto Raptors 109-114

Tekst se nastavlja ispod oglasa

New York Knicks - Boston Celtics 102-93

Phoenix Suns - Memphis Grizzlies 97-95

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utah Jazz - San Antonio Spurs 100-89

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo