'BBB-i, Torcida i Armada žele prekinuti prvenstvo'

Hrvatski helsinški odbor započeo je svoj projekt pod nazivom 'Izravna prevencija navijačkog nasilja'.

30.8.2012.
13:35
VOYO logo

"Projekt je planiran još prije tri godine, ali tek sada smo krenuli u njegovu realizaciju. Naš zadatak je samo bilježiti što se događa na tribinama za vrijeme prvoligaških utakmica. Ovaj projekt će tek dobiti zamah u budućnosti, jer planiramo još više društvenih akcija u sklopu prevencije nasilja među navijačima. Ovo je jedan veliki projekt koji obuhvaća UEFA i Vijeće Europe koje nam je dalo podršku u njegovom provođenju", istaknuo je predsjednik HHO Ivan Zvonimir Čičak.

Mnogi su istaknuli kako je cijeli projekt nastao isključivo kako bi se Zdravka Mamića zaštitilo od BBB-a, koji ga žele maknuti iz Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oni koji to misle citiraju Franju Tuđmana koji je govorio da radimo za judine škude, za crne, crvene i žute. A tko su ti crni, crveni i žuti? Mi se financiramo iz svog projekta, iz proračuna, nitko sa strane nama ne plaća za obavljanje našeg posla", istaknuo je Čičak i nastavio:

"Mogu reći da hajdukovci uvijek navijaju za svoj klub, čak i onda kada malo prekorače, dok ova skupina koju nazivamo 'antinavijačima' želi samo uništenje svog kluba. Njihov cilj je prekidanje prvenstvenih utakmica. Mi imamo pouzdane informacije da Bad Blue Boysi, Torcida i Armada surađuju i da žele prekinuti prvenstvo", uvjeren je Čičak", zaključio je u razgovoru za Dalmacijanews.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo