THE BEST / Fifa bira najboljeg, objavila po troje kandidata, Messi predvodi nogometaše

Image
Foto: Profimedia

Ovu nagradu 2018. godine osvojio je kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić

7.1.2022.
18:20
Profimedia
VOYO logo

Međunarodni nogometni savez (FIFA) u petak je objavio po troje nominiranih za nagradu za najboljeg igrača, odnosno igračicu svijeta u 2021. godini koje će biti dodijeljene 17. siječnja u Zurichu.

Za najboljeg nogometaša svijeta nominirani su poljski napadač Robert Lewandowski (Bayern), argentinski napadač Lionel Messi (Paris SG) te egipatski napadač Mohamed Salah (Liverpool), dok su u ženskoj konkurenciji nominirane Španjolske Jennifer Hermoso i Alexia Putellas (obje Barcelona) te Australka Sam Kerr (Chelsea).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nagrada "FIFA the Best" dodjeljuje se od 2016. godine, prvi dobitnici bili su Portugalac Cristiano Ronaldo i Amerikanka Carli Llyod, a prošlogodišnji pobjednici bili su Lewandowski i Engleskinja Lucy Bronze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovu nagradu 2018. godine osvojio je kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić, dok je Messi jedini put pobjednikom proglašen 2019.Osim nagrada za najboljeg igrača i igračicu, FIFA će 17. siječnja dodijeliti i nagrade za najbolje vratara i vratarku, najboljeg trenera i trenericu, najboljih 11 u muškoj i ženskoj konkurenciji, nagradu za "fair play" te nagradu "Puskas" za najljepši pogodak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo