MAMIĆ OBJASNIO ŠTO SE DOGODILO S TAKOZVANIM EKSPERIMENTOM: / Dinamo je odjednom nestao s terena - 'Nisu prihvatili ideju'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Pravo je pitanje što se dogodilo s Dinamom u drugom poluvremenu, kako je prokockao dva gola prednosti i zašto je do samog kraja strepio

17.10.2020.
20:11
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

U derbiju 8. kola Prve HNL vodeći Dinamo je kao domaćin svladao drugoplasiranu Goricu sa 3-2 (2-0). Junak pobjede Dinama bio je trostruki strijelac Gavranović (32, 36, 66), dok su pogotzke za Goricu postigli Mudrinski (46) i Hamad (50).

Dinamo je terensku nadmoć u prvom poluvremenu potvrdio s dva gola Gavranovića u razmaku od samo četiri minute. Švicarski je reprezentativac prvi gol postigao u 32. minuti kada je odličnim poluvolejem pogodio mrežu Kahline nakon što mu je loptu glavom spustio Lauritsen. Samo četiri minute potom Gavranović se našao na pravom mjestu nakon prolaza i ubacivanja Kastratija s desne strane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gorica se vratila u utakmicu s dva gola na samom startu drugog poluvremena. Već u prvoj minuti nastavka Livaković je krivo procijenio jedan centaršut, promašio loptu koja je pogodila Teophile-Catherinea i pala pred nogu Mudrinskog kojemu nije bilo teško s tri metra pogoditi prazan gol. Na 2-2 poravnao je Hamad nakon sjajnog proigravanja Kalika i još boljeg "lažnjaka" kojim se oslobodio Lauritsena u kaznenom prostoru.

Ipak, Dinamo je stigao do očekivane pobjede golom u 66. minuti. Gvardiol je lijepo prošao po lijevoj strani, dodao za Oršića, a ovaj je ubacio na peterac gdje je Gavranović bio brži od svog čuvara i još jednom pogodio mrežu iza Kahline.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

17.10.2020., stadion Maksimir, Zagreb - Hrvatski Telekom Prva liga, 8. kolo, GNK Dinamo - HNK Gorica. Mario Gavranovic Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Što se dogodilo u drugom dijelu?

E sada, pravo je pitanje što se dogodilo s Dinamom u drugom poluvremenu, kako je prokockao dva gola prednosti i zašto je do samog kraja strepio nad rezultatom. Trener Zoran Mamić je u na poluvremenu odlučio eksperimentirati i umjesto Kastratija uveo je Gvardiola te je zaigrao u formaciji s tri stopera. Odgovor momčadi bio je katastrofalan, ali se do kraja utakmice vratio na staro i spasio što se spasiti dalo.

"Čestitke momčadi. Žao mi je što nismo potvrdili rezultat iz prvog poluvremena. Nesretno smo primili prvi gol. Moram priznati da sam sad nakon utakmice malo pametniji jer promjena sustava koju sam napravio nije ono što momčad prihvaća iako ona nije utjecala na primanje prvog gola. Nažalost, nemam ni puno vremena za trening obzirom da je momčad bila na raznim dijelovima svijeta tijekom reprezentativnih akcija. Nismo imali nijedan zajednički trening. Na sreću, do utakmice s Feyenoordom je pet dana. Ipak ćemo naći način da odradimo dva zajednička treninga s obzirom da je sutra već regeneracija", kazao je Mamić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo